Sleduj nás

Tomáš Hron může být dvojnásobný šampion ONE Championship, myslí si promotér Adrian Smrčka

Tomáš Hron může být dvojnásobný šampion ONE Championship, myslí si promotér Adrian Smrčka
Jméno Adrian Smrčka není fanouškům bojových sportů již dávno cizí. Promotér, který stojí za galavečery Yangames Fight Night a Night of Warriors, již dlouho doručuje divákům prvotřídní podívanou.

Perfektní organizací se mohl pochlubit i turnaj WAKO Word Grand Prix, který měl tento milovník bojových sportů také „na svědomí“. Teď se ovšem laťka posouvá ještě na vyšší level.

Andy navázal spolupráci s asijským gigantem ONE Championship a nás tak dělí od snové akce pouze několik měsíců. Turnaj ponese název ROAD TO ONE EUROPE a jeho nosným bodem bude čtyřková pyramida ve váze do 95 kilogramů.


Adrian Smrčka pořádá galavečery v Česku

Začneme hned od toho, co fanoušky zajímá nejvíce. Kdo z českých borců by se měl na turnaji představit?


Stoprocentně Tomáš Hron ve čtyřkové pyramidě. Pevně věřím v jeho postup, celkové vítězství a to, že se stane vítězem ONE Championship. Naším cílem je, aby se stal Tomáš držitelem dvou titulů ONE Championship. Dalším potvrzeným je Vašek Sivák. Ostatní zápasníci, jako jsou Vlado Idranyi, Matěj Nuska, Tadeáš Růžička, Antonín Nigrín, jsou v jednání s ONE Championship a sestavujeme s promotéry jednotlivé dvojice.

Co čeká na vítěze čtyřkové pyramidy?


Postup do osmičlenné pyramidy, z níž vzejde šampion ONE Championship. Bojovníci, kteří u nás nastoupí, vždy dostanou šanci postupovat dále v eliminačních bojích až o titul.

Podle jakých pravidel se bude bojovat a v jak velkých rukavicích?


K-1 a malé 8-uncové uzavřené rukavice.


Jak těžké bylo vyjednávání s ONE a mělo její vedení nějaké zvláštní požadavky?


Náš tým tvoří velice zkušení členové.  Já se věnuji promotérské činnosti od roku 2006. Za tu dobu jsme udělali desítky akcí s celou řadu evropských a světových titulů včetně MS a ME. Pořádáme WAKO WORL GP K-1. Je to jediný turnaj svého druhu na světě v jedné disciplíně (K-1) a ve všech kategoriích - děti, junioři, muži, ženy. Také ve všech váhových kategorií. I to je jeden z důvodů, proč nás požadavky ONE nepřekvapily. Základem Yangames Fight Night je 8-členná pyramida v supertěžké váze a právě pořádání tohoto turnaje společně s WAKO GP vedlo ke spolupráci s ONE.

Líbil se ti pilotní turnaj ROAD TO ONE EUROPE, který se konal loni v Jekatěrinburgu?


Perfektní a kvalitní práce teamu RMK Akademy, který již dlouho organizuje turnaje RCC (MMA) a Fair Fight (K-1). Mají obrovské zkušenosti s pořádáním galavečerů získané spoluprací s PFL a ONE. Já s tímto týmem spolupracuji dlouhodobě v oblasti MMA i K-1. Bojovníci, které zastupuji, měli možnost bojovat v Rusku. Zápasníci RMK Academy klubu Archangel Michail byli na mých turnajích. Například třeba Michail Ragozin, Nikita Kurbatov, Vasilij Semonov a další. Za projekty promotéra Nikolaje Klemenka a trenéra Martina Wodeckiho vždy stojí prvotřídní sportovní kvalita. Díky vzájemné spolupráci se brzy dozvíte další jméno tuzemského borce, který nastoupí na akci Fair Fight.

Kde se turnaj odehraje a jak jej budou moci fanoušci sledovat?


Celý svět trápí COVID-19, ale skvělá práce Národní sportovní agentury pod vedením Milana Hniličky nám vždy pomohla a dostali jsme výjimku k pořádání akce. Prakticky jsme tak vázáni pouze aktuálními restrikcemi. Hotel Internacionál se osvědčil při WAKO GP a je možné, že zvolíme stejnou cestu i tentokrát.


Adrian Smrčka s pohárem, v minulosti pořádal i MMA turnaje

Věříš, že s příchodem ONE FC a nově ohlášeným turnajem OKTAGON Underground Last Man Standing nadchází určitá renesance postojových disciplín?


Příchod ONE všem ukázal, že tady cesta do světové organizace v postoji je! Kluci se dokázali dostat do GLORY již dříve, jen jim doba příliš nepřála. Sociální sítě válcovalo tuzemské MMA, což byla více show a cirkus než zápasy. Ondra (Novotný) mi řekl, že postojové disciplíny dělat nebude, ale asi změnil názor. Třeba už je za námi doba zápasů, kdy se váha i pravidla dělají na míru zápasníkovi. Celkově je to každého věc, jakou cestou se vydá.  OKTAGON se zaměřuje na českou scénu MMA a dělá to svým způsobem. Já se zaměřuji především na amatérské MMA a chci dostat české kluky do zahraničí.

Kam podle tebe povedou kroky Vaška Siváka? Zakotví v ONE FC nebo by pro něj byla lepší volba organizace Glory?


S Vaškem máme exkluzivní smlouvu na dva roky, tím pádem hodně práce před sebou. V nejbližší době se představí v OKTAGONu.  Navazuji tak na naše vztahy s Ondrou, kdy Vémola podepsal s OKTAGONem a nastoupil po podpisu na Night of Warriors. Dále ho čekají dva zápasy o titul WAKO. V roce 2020 u nás na akcích startovali zápasníci z GLORY. Ne bývalí, ale rovnou borci z aktuální TOP 10.  GLORY a ONE jsou špičkové organizace.

Dočkáme se i letos tradičních akcí Yangames Fight Night a Night of Warriors?


Yangames Fight Night určitě bude. Naši fantastičtí fanoušci se opět budou moci těšit na špičkové duely borců jako Petr Vondráček a Tomáš Hron. Čeká nás pouze jedna změna. Pokud bude podle předpovědi počasí hrozit déšť, přesuneme celou akci do vnitřních prostorů.  Night of Warriors také stoprocentně ano. S diváky nebo bez, podle aktuálních opatření. Věříme, že situace umožní vyprodanou libereckou arénu, která uvidí zápasy v K-1, boxu a MMA. Zápasy budou probíhat opět v kleci a večerem vás provede Michal Frabša. Z rozhodčích mohu potvrdit Jana Fránu, skvělý catering pod dohledem Jindřicha Chytráčka, světla a zvuk vede Honza Tobiáš. Na akci dále spolupracují Monika Soukalová, Jiří Mulač, Michal Hamršmíd, Pavel Touš, Láďa Kutil, Jan Plaček, Martin Berka a má maličkost. Tímto všem velice děkuji.



[joli-faq-seo id='45353']


Další články