Sleduj nás

Glover Teixeira se pochlubil vítěznou taktikou, která by mu měla přihrát pás polotěžké váhy UFC

Glover Teixeira se pochlubil vítěznou taktikou, která by mu měla přihrát pás polotěžké váhy UFC
Veterán Glover Teixeira dostane na sklonku kariéry ještě příležitost k tomu, aby získal pás polotěžké váhy. Dokáže si ovšem poradit s dobře rozjetým Janem Blachowiczem?

Odpověď na tuto otázku se sice dozvíme až v září, nicméně už teď můžeme predikovat, jakým způsobem bude asi tato bitva probíhat. Brazilec Teixeira věří, že existuje taktika, jež by mohla polskému šampionovi dost zatopit. Kouzlem má být neustálý nátlak.

„Mým cílem je Janovi vnutit mou hru. Nechci říkat zatím žádné podrobnosti, jak to celé bude probíhat, ale určitě se to zakládá na konstantním tlaku. Rozhodně musím tlačit víc, než se o to pokoušel Adesanya, který si většinou snaží hlídat distanc. To já rád chodím do ohně,“ poukazoval.


Se vší pravděpodobností se bude jednat o Gloverův poslední zápas nejen v UFC, ale i v jeho dlouhé MMA kariéře.

„Byla to skutečně dlouhá cesta. Vždy jsem věřil, že mám na to, abych v UFC získal pás šampiona. Častokrát jsem se k mému cíli blížil, ale rovněž častokrát jsem spadl vždy jen poslední schůdek před završením své cesty. Když jsem ale vycítil novou příležitost přes Thiaga Santose, řekl jsem si, že tentokrát už nezklamu. A šel jsem do toho naplno a vyhrál jsem.“


„Lidé sbírají zkušenosti celý svůj život. Někdy to trvá krátce, jindy déle, než se ze svých chyb poučíte. Doufejme tedy, že já jsem si svou lekcí už prošel,“ podotkl Teixeira, jenž má nyní na přípravu ještě celé léto.


Další články