Sleduj nás

ACA 122: Michal Martínek vs. Tomas Pakutinskas, informace, fight card a výsledky

ACA 122: Michal Martínek vs. Tomas Pakutinskas, informace, fight card a výsledky
Turnaj ACA 122 (23.4.2021), který proběhne v běloruském Minsku, bude zajímat české fanoušky hned z několik důvodů. 

Tím prvním je Vítězslav Rajnoch, který změří síly s domácím Artemem Damkovskym a druhý zápas, který přinutí domácí fandy zaplatit za PPV, je další představení momentálně nejlepší těžké váhy, Michala Martínka. A to není zdaleka vše, na stejném turnaji se nakonec představí i Tomáš Deák. Podívejte se na informace, fight card a live výsledky.

Galavečer ACA 122, fight card a live výsledky


Hlavní karta:

Tony Johnson def. Dmitriy Poberezhets via TKO (R3, 4:04).
Artem Damkovsky def. Vitezslav Rajnoch (R2, 1:12).
Aurel Pirtea def. Raul Tutarauli via submission (R1, 3:38).
Daniel Omielanczuk def. Daniel James via decision.
Rafal Haratyk def. Piotr Strus via decision.




Prelims:


Vladislav Yankovski def. Maziyar Elhamivarmezani via decision.
Michal Martinek def. Tomas Pakutinskas via decision.
Levan Makashvili def. Elismar Lima Da Silva via decision.
Alexander Kovalev def. Marcus Rytohonka via submission (R1, 4:17).
Azamat Bekoev def. Chris Honeycutt via submission (R2, 4:33).
Dmitry Mikutsa def. Karol Celinski via TKO (R1, 3:50).
Dmitriy Parubchenko def. Tihomir Blagovestov via decision.
Bidzina Gavashelishvili def. Mikael Silander via decision.

Michal Martínek vs. Tomas Pakutinskas


Michala Martínka čeká náročná bitva se zkušeným Litevcem Tomasem Pakutinskasem. Čtyřiatřicetiletý harcovník se potuluje po východní Evropě již od roku 2006 a zvládl absolvovat pětatřicet zápasů!

V ACA prožil nepříliš vydařenou premiéru, kdy po prvním kole odmítl pokračovat v boji, údajně kvůli zlomenému žebru. Jeho soupeř Daniel Omielanczuk si o Tomasově zranění myslel své a na adresu svého soka nešetřil kritikou. Pakutinskas tak nyní disponuje bilancí devatenáct výher a třináct porážek, kdy 47 % vítězství získal submisí.

Michal Martínek má stejně jako jeho soupeř u nového zaměstnavatele jeden zápas, ve kterém neuspěl. Na rozdíl od Tomase ale zanechal Černovous dobrý dojem a jeho bitva s obrovským Američanem Danielem Jamesem bavila fanoušky. Michal v prvním kole fantasticky dodržoval taktiku a deset vteřin před koncem prvního dějství poslal soupeře parádním kontrem k zemi. Otřeseného Američana zachránil pouze gong oznamující konec kola!


Ve druhé pětiminutovce bohužel James převzal iniciativu. Nejprve Martínka fyzicky vyždímal na pletivu a poté jej snadno strhl pod sebe a nemilosrdně ubil. Pro Michala to byla druhá porážka k v jeho profesionální kariéře, ke které má ve statistikách osm výher. Rovných 75 % vítězství získal knockoutem!

Kde sledovat živě ACA 122?


Turnaj ACA 122 bude nabízet livestream živě v přepočtu za cca 60,- Kč. Turnaje OKTAGON MMA a UFC pak živě zdarma poskytují i některé sázkové kanceláře. Pokud nechcete, aby vám nějaký galavečer utekl, čtěte podrobnosti a návody zde.

I když má Tomas Pakutinskas třikrát více zápasů, nedá se mluvit o velkých rozdílech ve zkušenostech. Martínek již změřil síly s opravdu kvalitními borci na půdě OKTAGONu i v Dana White Conteder Series. Pokud srovnáme pohybové nadaní a schopnost dodržovat taktiku, má český bojovník také jednoznačně navrch.

Pakutinskas má silné začátky zápasů, kdy agresivně nastupuje do kombinací, což pro výborně kontrujícího Martínka může být paradoxně výhoda. Michal je atletičtější, techničtější a lépe se pohybující borec než Tomas. Pokud si pohlídá začátek zápasu, nenechá se zbytečně natlačit k pletivu a hodit, měl by mít ve všech aspektech boje nad svým sokem výhodu.

Zde přinášíme video, kde se Michal Martínek předvedl v organizaci ACA poprvé.




[joli-faq-seo id='45857']


Další články