Sleduj nás

UFC Vegas 23: Kevin Holland vs. Marvin Vettori - Analýza, fight card a live výsledky

UFC Vegas 23: Kevin Holland vs. Marvin Vettori - Analýza, fight card a live výsledky
Dva týdny bez turnaje UFC způsobily spoustě fanoušků abstinenční příznaky, ale trápení je u konce, a to díky galavečeru vysílanému televizní stanicí ABC 2. Už 10. dubna se totiž můžeme těšit na UFC Vegas 23.

Očekávaná bitva o Evropu ve střední váze se nekoná, protože britský bouřlivák Darren Till utrpěl v tréninku zlomeninu klíční kosti a musel z plánovaného souboje odstoupit.

Náhrada se naštěstí nehledala dlouho. Kevin Holland již mnohokrát dokázal, že pro něj není problém přijmout zápas v šibeničním termínu a ani tentokrát se krátkého času na přípravu nezalekl. Drží se tak své osvědčené cesty, která jej do UFC dostala. Nabídka na premiéru v organizaci s Thiago Santosem přijal pouhý týden před akcí, a i když neuspěl, zanechal velmi dobrý dojem.


Největší progres zaznamenal Kevin v loňském roce, kdy zvítězil v pěti duelech v řadě a ustanovil tak nový rekord UFC (na počet vítězství za kalendářní rok). Za připomenutí stojí hlavně poslední triumf, kdy nekompromisně uspal Jacare Souzu a kdy se ukázala Hollandova schopnost ukončit kohokoliv během jedné vteřiny i z nesmyslné pozice! Celková bilance osmadvacetiletého bojovníka je jednadvacet výher a šest porážek, kdy 57 % vítězství získal knockoutem.

Kevin Holland na tiskové konferenci UFC


Italský Sen se první dva roky v UFC lehce rozkoukával, ale po porážce od současného šampiona Israela Adesanyi najel na vítěznou vlnu, která čítá již čtyři zářezy. Poslední výhra nad Jokerem Hermanssonem, která se zrodila po vynikajícím výkonu na body, ukázala, že titulové ambice sedmadvacetiletého Itala nejsou liché. Současný rekord všestranného bijce je šestnáct výher a čtyři porážky, kdy 56 % vítězství získal submisí.

Kevin Holland vs. Marvin Vettori, tip


Kevin Holland je brutální zvíře s abnormálně vyvinutým pocitem jedinečnosti, díky kterému se nebojí žádné výzvy. Derek Brunson ale před pěti týdny odhalil všechny Trailblazerovy slabiny v plné nahotě a dá se předpokládat, že tak inteligentní bojovník, jako je Vettori, je využije. Marvin sice občas zapomene na stanovenou taktiku a nechá se strhnout do rvačky, ale v tomto případě je pro nás obrovským favoritem.

Holland sotva doléčil šrámy z těžké bitvy se zkušeným veteránem a najednou jej čeká pět kol s nabitou italskou mašinou. Vettori má výhodu ve wrestlingu, a pokud neudělá zbytečnou chybu v prvním kole, dovede souboj s Hollandem do vítězného konce. Podle nás mu to nebude stačit na titulovou šanci a bude muset porazit někoho z trojice Costy, Gastelum nebo Whittaker.


UFC Vegas 23, fight card a výsledky



  • Marvin Vettori vs. Kevin Holland (na body)

  • Arnold Allen vs. Sodiq Yusuff (na body)

  • Sam Alvey vs. Julian Marquez (škrcení - kolo 2)

  • Nina Ansaroff vs. Mackenzie Dern (páka - kolo 1)

  • Mike Perry vs. Daniel Rodriguez (na body)

  • Jim Miller vs. Joe Solecki (na body)

  • Mateusz Gamrot vs. Scott Holtzman (KO - kolo 2)

  • Ignacio Bahamondes vs. John Makdessi (na body)

  • Jarjis Danho vs. Yorgan De Castro (KO - kolo 1)

  • Hunter Azure vs. Jack Shore (na body)

  • Jordan Griffin vs. Luis Saldana (na body)

  • William Knight vs. Da Un Jung (na body)

  • Impa Kasanganay vs. Sasha Palatnikov (škrcení - kolo 2)



Celá fight card bude aktualizována den před turnajem a výsledky doplněny v průběhu live.



[joli-faq-seo id='44969']


Další články