Sleduj nás

Aktualizovaný žebříček BoxRecu: Těžká váha má nového krále!

Aktualizovaný žebříček BoxRecu: Těžká váha má nového krále!

Navzdory tomu, že Anthony „AJ“ Joshua (23-1-0, 21 KO) drží čtyři mistrovské pásy, tak již podle hodnocení BoxRecu není nejlepší těžkou váhou současnosti.

Žezlo předal třicetiletý Brit svému národnímu kolegovi Tysonovi „Gypsy King“ Furymu (30-0-1, 21 KO), který před pár týdny připravil první porážku pro bývalého a předtím ještě neohroženého vládce federace WBC Deontaye „The Bronze Bomber“ Wildera (42-1-1, 41 KO).

Z nového hodnocení lze vyčíst, že se na Joshuovi nejvíce podepsala porážka nad mexickým Destroyerem Andym Ruizem. Ačkoliv ji „Aj“ již odčinil, přišel tak nejen o kladné body, ale i o vizitku neúprosného zabijáka.


Kdo však v očích fanoušků i nadále zůstává statistickým knokautovým mágem, to je i napříč svému poslednímu neúspěchu Deontay Wilder. Z 44 zápasů posbíral 41 KO, což nás odkazuje na 93,2% úspěšnost zakončení.

Aktualizovaný žebříček těžké váhy:


Aktualizovaný žebříček BoxRecu: Těžká váha má nového krále!

Tyson Fury poskočil nejen v žebříčku těžké váhy, ale i v pound-for-pound (hodnocení boxerů napříč všemi váhovými divizemi). Právě zde je z Gypsyho Kinga nová dvojka! Na samotném vrcholu i nadále vysedává Saul „Canelo“ Alvarez (53-1-2, 36 KO). 

pound-for-pound žebříček



Další články