Sleduj nás

Bývalý nejdéle vládnoucí šampion těžké váhy se rozhodl, do ringu se vracet nehodlá

Bývalý nejdéle vládnoucí šampion těžké váhy se rozhodl, do ringu se vracet nehodlá

Tak dlouho se o tom spekulovalo, velice hodnotné nabídky byly na stole, přesto se bývalý šampion Vladimir Kličko rozhodl nechat svou boxerskou kariéru za sebou.

„Rozhodl jsem se, že už bych se do ringu vracet neměl. Box býval velkou částí mého života, ale to všechno patří už minulosti. Je třeba se dívat dopředu a začít psát novou kapitolu svého příběhu,“ pravil Kličko, jehož slova zazněla v magazínu The Sun.


Jedna z neodmyslitelných legend boxu se tak veřejně a definitivně rozloučila se svou bohatou kariérou, na níž ve svých třiačtyřiceti letech již nehodlá navazovat. Nabídky tu přitom byly a nebylo jich málo.

„Nabízeli nám smlouvu na 40, 60 i 80 milionů dolarů. Peníze ale v našem případě nehrály žádnou roli. Hlavní problém byla naše láska ke sportu,“ prozradil Vladimiruv starší bratr Vitalij.


Dr. Steelhammer si nejednou hrál s myšlenkou vrátit se zpátky do ringu. Stále naznačoval, že v něm ta touha překonávat se hoří a že by mohl boxovat klidně ještě další dva roky. Následně však i on sklopil hlavu a přiznal si, že je na čase ustoupit.

Vladimir Kličko se tak loučí se skóre 64 výher a 5 porážek. S jeho jménem je i spojován rekord pro nejdéle sloužícího krále té nejtěžší hmotnostní kategorie. Dohromady 4382 dní se ujímal své role šampiona.  


Další články