Sleduj nás

Další zápletka v těžké váze, vítěz zápasu Joshua vs. Usyk 2 má připraveného nového vyzývatele!

Další zápletka v těžké váze, vítěz zápasu Joshua vs. Usyk 2 má připraveného nového vyzývatele!
Všechny ty odvety v těžké váze jenom komplikují situaci, takže se sjednocující bitvy jen tak nedočkáme.

Anthony Joshua byl šampionem federací IBF, IBO, WBO a WBA, a jelikož vlastnil tyto čtyři tituly, mohl si do své obhajoby proti Oleksandru Usykovi bez problémů nárokovat podmínku ohledně odvety.

Protože „AJ“ svůj první fight s ukrajinským boxerem prohrál, doložka týkající se odvety byla okamžitě aktivována a diváci se tedy na jaře příštího roku mezi oběma borci dočkají reparátu. Bohužel pro lidi, jako je Tyson Fury, to znamená jen další komplikaci, protože se nedočkají velké sjednocující bitvy.


Problém se všemi těmito opakovanými zápasy je ten, že se v organizacích nacházejí další jedinci, kteří čekají na svou příležitost. V rámci těžké váhy federace WBA je to například Robert Helenius (31-3), který by se zde měl stát povinným vyzývatelem.

Co to znamená pro Joshuu s Usykem? Protože jeden z nich bude šampionem WBA, bude tedy muset pak povinně svůj pás obhájit proti Švédovi Heleniusovi. Tuto zprávu mimo jiné potvrdil pro Sky Sports už i jeho manažer Markus Sundman.


Tyson Fury by za normálních okolností musel v rámci WBC obhajovat proti Dillianovi Whyteovi, kdyby teď porazil Ottu Wallina, jenže poraněné rameno ho do boje nepustilo. Tyto plány se tedy odsouvají. Fury kvůli tomu zatím nemá jasně daného soupeře.


Další články