Sleduj nás

Dneska bych si s Mayweatherem už poradil, věří boxer, kterému Floyd nadělil jedinou porážku

Dneska bych si s Mayweatherem už poradil, věří boxer, kterému Floyd nadělil jedinou porážku
Canelo Alvarez je momentálně považován za nejlepšího boxera planety. Na svém skóre má však jeden vroubek, který ale už jen tak nenapraví.

Útěchou mexickému šampionovi může být to, že když se poprvé střetl s Floydem Mayweatherem, bylo mu pouhých 23 let a jeho zkušenosti ještě nebyly tak bohaté, jako jsou nyní. Canelo v litém boji dostal krutou lekci z efektivity a svému americkému protějšku podlehl v jednoznačném rozhodnutí na body. Tato prohra jej však namotivovala ještě k lepším výkonům.

Canelo Alvarez má na svém kontě jednu porážku v boxu

Canelo Alvarez je nejlepší boxer na světě


„Bezpochyby mohu prohlásit, že mě ta prohra dost posunula. Od té doby jsem se toho hodně naučil a teď mám chuť bourat rekordy,“ prohlásil Canelo, jehož skóre nyní čítá pětapadesát výher, dvě remízy a jednu porážku. Do toho se nachází na samotném čele proslulého pound-for-pound žebříčku (napříč váhovými kategoriemi), na záda mu dýchají Tyson Fury či Terence Crawford. Na čtvrtém místě pak vysedává ještě Anthony Joshua.

„Věřím, že kdybych měl s Mayweatherem odvetu, dozajista bych ho porazil. Teď by to byl úplně odlišný fight,“ domnívá se Canelo, který by rád vrátil čas a své nově nabité zkušenosti přenesl do jediné bitvy, v níž zaváhal. Bohužel pro něho, něco takového provést jen tak nepůjde a Mayweather zůstane v důchodu, z něhož se bude vracet maximálně již jenom k exhibicím, ve kterých svým způsobem o nic už nepůjde.

Další články