Sleduj nás

Fury není žádný král a rozhodně není neporazitelný, míní Usyk. Jaké má nyní plány?

Fury není žádný král a rozhodně není neporazitelný, míní Usyk. Jaké má nyní plány?
Oleksandr Usyk je přesvědčený, že by dokázal sejmout Tysona Furyho. S trochou štěstí by to v příštím roce mohl dokázat.

Nejprve však před sebou má povinný zápas proti bývalému králi Anthonymu Joshuovi, jemuž převzal čtyři pásy. Ty teď v odvetě bude muset obhájit.

Pokud AJ padne i podruhé, na řadu přijde obhajoba pásu těžké váhy federace WBA, kde se do popředí dostal Robert Helenius. Ten dvakrát za sebou zametl s Adamem Kownackim a zajistil si tak pozici nového titulového vyzyvatele.


„Je mi jedno, kdo přijde po Joshuovi. Osobně hodlám jen všem lidem potvrdit, že na vrcholu nejsem náhodou. Celý život slýchám pochybnosti a celý život všechny vyvádím z omylu. Já vím, že jsem lepší jak Joshua, a hodlám to potvrdit i v odvetě,“ říká Usyk.

„Pokud se pak budu muset vypořádat s Heleniusem, půjdu do toho. A kdybych si mohl vybrat, chtěl bych se utkat s Tysonem Furym. On o sobě tvrdí, že to je král těžké váhy, ale já si to nemyslím. Má možná velké srdce, ale jinak je porazitelný jako my všichni ostatní,“ tvrdí ukrajinský borec.


„Kdyby na ten zápas došlo, jsem si jistý, že budu mít vysoké šance ho porazit. Vím o sobě, že jsem schopný porazit kohokoliv, i když to nemám potřebu vykřikovat do světa. Chci jen poctivě trénovat, dřít v gymu a nechat za sebe mluvit své činy,“ dodal Usyk.


Další články