Sleduj nás

Golovkin by měl ukončit kariéru, myslí si Khabib. A stejně tak i všichni, komu bylo 35 let

Golovkin by měl ukončit kariéru, myslí si Khabib. A stejně tak i všichni, komu bylo 35 let
Khabib zůstává velmi striktní, co se týká bojové kariéry v pokročilém věku.

Golovkin je sice z Kazachstánu, ale i tak je jeho pouto s Khabibem úzce spjaté. Není se tedy čemu divit, že má o něho jeho ruský kolega strach, když hodlá i ve svých devětatřiceti letech v kariéře pokračovat.

„Pokud si dobře vzpomínám, Gennady se účastnil ještě olympijských her z roku 2004. Teď je rok 2021, což znamená, že uběhlo už téměř dvacet let a on je stále aktivní. Zdali chce, může si dát ještě jeden rozlučkový fight, aby si vydělal nějaké peníze, ale dle mého názoru by měl pověsit rukavice na hřebík a skončit,“ odhalil muž, který se sám nachází již v důchodu. A to je o sedm let mladší.


„Jedná se jen o mou radu. Jak nějaký bojovník překlene magickou hranici pětatřiceti let věku, už by se neměl takovému brutálnímu sportu věnovat. Týká se to zejména nižších hmotnostních kategorií. Gennady bojuje ve váze okolo 77 kg, takže i on je tímto případem,“ podělil se o svou myšlenku.

I když se Khabibův názor nemusí všem líbit, část pravdy v něm bude. Příkladem nám je takový Tony Ferguson, který se nesl na vlně dvanácti výher v řadě, pak ale oslavil 36. narozeniny a náhle jeho forma vymizela a nyní má na kontě tři prohry po sobě. V podobné nouzi se nachází také Donald Cowboy Cerrone či nedávno z UFC propuštěný Tyron Woodley.


Další články