Sleduj nás

Jsem nejlepší těžká váha celého světa, křičí přemožitel Kownackiho. Teď chce Furyho, Joshuu nebo Usyka

Jsem nejlepší těžká váha celého světa, křičí přemožitel Kownackiho. Teď chce Furyho, Joshuu nebo Usyka
Na špičku těžké váhy boxu se přiřítilo nové jméno. Takové, které hodlá potvrdit, že je nejlepší na celém světě.

Robert Helenius je ve své podstatě už boxerský veterán, ale teprve až s přibývajícím věkem začal zrát jako víno. Jeho postup na vrchol potvrdily dva po sobě jdoucí skalpy dříve neomylného Adama „Baby Face“ Kownackiho, kterého shodně v obou případech porazil na TKO.

„V tento moment jsem natolik motivovaný, že necítím, že by mě mohl kdokoliv porazit. Jsem nejlepší těžká váha celého světa! Usyk, Joshua nebo Fury, klidně mi je přiveďte všechny a s velkým potěšením je porazím v jejich rodných zemích!“ oznámil nabuzený dvoumetrový švédský bijec.


Tyson Fury je šampionem těžké váhy WBC, Helenius oproti tomu své jméno prosadil ve federaci WBA, což znamená, že pokud bude jeho žádost oficiálně uznána, střetne se v příštím roce s regulérním šampionem. Tím v této chvíli je Oleksandr Usyk, jehož ještě na jaře bude čekat odveta s Anthonym Joshuou.

„Ve WBA už není jiného vyzývatele. Nikdo si svou šanci nezaslouží víc jak Helenius. Myslíme si, že prezident Gilbert Mendoza nakonec rozhodne správně a nechá nás jít na vítěze duelu Usyk vs. Joshua,“ sdělil boxerův manažer Markus Sundman.


Další články