Sleduj nás

Khabib hrábl se svými znalostmi do nitra ringu. Toto jsou podle něj nejlepší boxeři planety

Khabib hrábl se svými znalostmi do nitra ringu. Toto jsou podle něj nejlepší boxeři planety

Současný král divize lehké váhy UFC Khabib „The Eagle“ Nurmagomedov (28-0) prodal své zkušenosti jedenatřicetileté MMA jedničky ve prospěch konkurenčního boxu.

Ruský Orel, jenž rovněž zápasy v nitru ringu sleduje, se rozhodl poukázat na to, kdo jsou podle něho nejlepší boxeři planety. Jeho výběr mnohé z nás příliš nepřekvapí.


„Nejlepší chlápci ze světa boxu? Pro tuto chvíli jsou čtyři. Oleksandr Usyk (17-0-0, 13 KO), Saul Alvarez (53-1-2, 36 KO), Vasyl Lomachenko (14-1, 10 KO) a Tyson Fury (30-0-1, 21 KO),“ uvedl Nurmagomedov.

Khabibova odpověď se tak příliš nelišila od tipu legendárního Mikea Tysona. Ten nedávno označil Tysona Furyho za nejlepší těžkou váhu současnosti. Pokud si však měl vybrat nejlepšího boxera napříč všemi váhami, byl to podle něj Vasyl Lomachenko.


S ohledem na Khabibův tip se nám zde ovšem kříží dvě jména momentálně reprezentující nejtěžší hmotnostní divizi. A těmi jsou Fury s Usykem. Proto Orel naznačuje, že tohle je z hlediska kvalit obou doposud neporažených boxerů fight, jenž by se měl uskutečnit.

„Byla by to skvělá bitva. Tyson i Oleksandr disponují dobrou technikou a mají spoustu zkušeností. Opravdu si přeju, aby se ten zápas uskutečnil,“ doplnil mocný Eagle, jehož názor se moc neliší od názoru sazkových kanceláří. I ty se domnívání, že Joshua ani Wilder by Furymu nezatopili tolik, jako by to dokázal Usyk.



Další články