Sleduj nás

Mike Tyson: Chtěl jsem v zoo zápasit s gorilou, podplatil jsem správce

Mike Tyson: Chtěl jsem v zoo zápasit s gorilou, podplatil jsem správce
Mike Tyson bude zapsán do historie jako jeden z nejlepších boxerů všech dob, ovšem způsob života, jaký kolikrát vedl, už tak skvělý není.

Drogy, prostitutky, ale také vězení, vším si prošla jindy obávaná legenda, která se nyní otevřeně přiznala, jak svůj hněv nemohla ukočírovat ani v případě, když viděla rozzuřenou gorilu.

Tento příběh nás vede do pozdních osmdesátých let, kdy byl Tyson na vrcholu svých sil a prakticky ještě nepoznal hořkost porážky. Jednoho dne se rozhodl, že si se svou tehdejší přítelkyní Robin Given vyrazí do ZOO, kterou měli tu možnost mít jenom pro sebe. Mike totiž předtím podplatil zaměstnance, co nechali park po zavírací době otevřený jenom kvůli němu.


Jak si tak kdysi zamilovaný pár bloudil po zoo, došel až k pavilonu goril. Tyson je sice všeobecně známým milovníkem zvířat, ale když viděl, jak si jedna gorila výrazně vyskakovala nad ostatními, nechtěl tomu jen tak přihlížet a nabídl aktuální službě odměnu ve výši 10 tisíc dolarů, pokud mu dovolí vstoupit do klece za nimi. Jen tak by si to s ní mohl osobně vyřídit.

„Podplatil jsem správce newyorské zoo, aby otevřel park jenom pro mě a pro mou ženu. Když jsme se dostali až k pavilonu goril, byla tam jedna taková bestie, která šikanovala ostatní. Všechny vypadaly tak silně a přitom tak nevinně… Co jsem tedy udělal, bylo, že jsem nabídl 10 tisíc dolarů, aby mě pustili dovnitř. Chtěl jsem tu svini vyřídit. Bohužel mou žádost nikdo nevyslyšel…“


Přijde vám to nelogické? Totéž si myslela i služba, která později uvedla, že nebude přihlížet vraždě člověka. Ptáte se, jak je to možné? Pak jste asi neviděli ještě bojovat gorily.


Další články