Sleduj nás

Mike Tyson předvídá, zdali by ve své nejlepší formě dokázal porazit Furyho s Joshuou

Mike Tyson předvídá, zdali by ve své nejlepší formě dokázal porazit Furyho s Joshuou
Mike Tyson byl naposledy tázán, zdali by dokázal ve svých dvaceti letech porazit dnešní nejlepší boxery těžké váhy. Jeho odpověď byla poměrně přesvědčivá.

Protože si většina lidí nenechává ujít souboje v královské boxerské váze, tak všichni asi zároveň vědí, jaká jména se momentálně pohybují na špičce. Papírově nejsilnějším je Tyson Fury, jemuž sekunduje Anthony Joshua, a tomu na záda dýchají ještě Deontay Wilder či Oleksandr Usyk.

Mike Tyson nedávno oslavil své pětapadesáté narozeniny, a i když jsou v jeho bojovém stylu vidět záblesky jeho starého já, na dnešní elitu by se už nechytal. Všemu by ale bylo jinak, kdyby byl o pětatřicet let mladší.


„Ano, poslouchejte, pokud se mě ptáte, zdali bych dokázal porazit Joshuu s Furym, kdybych se vrátil do svých dvaceti let, tak odpověď zní jednoznačně ano,“ uvedl Iron Mike během svého Hotboxin‘ podcastu, kde mu asistovali Henry Cejudo s Khabibem Nurmagomedovem.

„Oba to jsou velmi dobří boxeři a oba je plně respektuji. Určitě by to proti nim ale nebylo snadné,“ přidal vřele.


Tyson Fury je přitom boxerem, kterého sám Mike obdivuje. „To bylo tehdy v prvním zápase proti Deontayovi Wilderovi. Celý svět si myslel, že (ve dvanáctém kole) dostal KO, ale on vstal z mrtvých přesně jako Rocky, a ještě to kolo vyhrál. Bylo to skutečně fascinující, v ten den jsem si ho zamiloval,“ přiznal Mike.

Další články