Sleduj nás

Mike Tyson: YouTubeři musí zachraňovat box, protože ti nejlepší odmítají bojovat s nejlepšími

Mike Tyson: YouTubeři musí zachraňovat box, protože ti nejlepší odmítají bojovat s nejlepšími
Že by novodobá éra neměla tolik zvučných boxerů? Možná jen ti nejlepší z nich odmítají zápasy s těmi nejlepšími…

Další polínko do ohně pochybností se pokusil vhodit Mike Tyson ve svém posledním Hotboxin‘ podcastu, ve kterém se zaměřil na současné dějství ve světě mezi šestnácti provazy. Přesně v tom světě, o který publikum za poslední roky ztratilo zájem, než do něj vstoupili YouTubeři.

„Muži lžou, ženy lžou, ale čísla nelžou. Můžete si o Jakeu Paulovi myslet, co chcete, ale nemůžete zpochybnit, že nebudí pozornost,“ uváděl Iron Mike, jenž se tak opíral o to, že boxerský souboj mezi YouTuberem Jakem a jeho soupeřem Benem Askrenem atakoval hranici možná až 1,5 milionů PPV.


„MMA nám v současné chvíli nakopává prdel, proto musíme být vděčný YouTuberům, že se angažují do boxu, aby mu zvedli pozornost,“ snažil se Tyson najít pochopení v tom, proč se internetové celebrity přesouvají do ringu mezi šestnáct provazů.

Chyba, proč box uvadá, je ovšem u současné generace. „Máme tu spoustu zajímavých bojovníků, ale ti nejlepší odmítají bojovat s těmi nejlepšími. Jak dlouho to bude trvat, než uvidíme takového Spenceho utkat se s Crawfordem?“ poukazoval na zásadní problém.


A svým způsobem našel Mike Tyson zastání i u takového Floyda Mayweathera. Ten nedávno navrhoval, aby byl snížen počet titulů, jež jsou ve hře. Box má totiž mnohem více váhových kategorií jak takové MMA, a navíc se zde nachází čtyři prestižní federace. Boxeři tedy mohou usilovat o pásy z každé z nich, čímž ubývá atraktivních soubojů, které by mohly budit pozornost.


Další články