Sleduj nás

Nejlepší boxer planety řekl, že by porazil Mayweathera. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat

Nejlepší boxer planety řekl, že by porazil Mayweathera. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat
Psal se tehdy rok 2013, když se nynější nejlepší boxer planety Canelo Alvarez střetl s Floydem Mayweatherem, jemuž podlehl na body. Pro mexického šampiona to byla první a také jediná porážka jeho kariéry.

Jak ovšem bývá zvykem, prohry člověka posouvají a totéž nastalo v případě i u tehdy ještě teprve třiadvacetiletého boxera, který od té doby zdokonalil svou defenzivu a porazil mnoho zvučných jmen. Dnes si je dokonce jistý i tím, že kdyby Mayweatherovi mohl čelit se současnými zkušenostmi, už by ho porazil.

„Problém byl v tom, že když jsem se před těmi více než sedmi lety s Floydem utkal, ještě jsem nebyl tak zkušený, jako jsem dnes. Nyní by to byl úplně jiný příběh a já jsem pevně přesvědčený o tom, že kdybych teď čelil Mayweatherovi v jeho nejlepší formě, tak bych vyhrál,“ přiznávala současná jednička světového pound-for-pound žebříčku.


Shodou okolností bohužel Canelo narazil na tenký led. Floyd totiž přímo nesnáší, pokud někdo prohlašuje, že je lepší jak on. A tak se není čemu divit, že rychle přešel do ofenzivy.

„Jsem si jistý, že se tu nikdy neobjeví nikdo, kdo by byl lepší, než jsem byl já,“ oznámil Mayweather. „Canelo si teď může říkat, co jen chce, ale pokud si dobře vzpomínám, už v roce 2013 jsem já byl starým dědkem a on byl v top formě. Jeho verze příběhu si tedy zaslouží korekci. To já nebyl ve formě, když jsem bojoval s Canelem. A stejně jsem úplně jasně vyhrál,“ popichoval.


Alvarezovi je momentálně stále jenom třicet let, což znamená, že toho může mít ještě hodně před sebou. Svůj odkaz může utvrdit již tento víkend, když se střetne s britským boxerem Billym Joem Saundersem. Ve hře budou pásy WBC, WBA a WBO super střední váhy.


Další články