Sleduj nás

Odpůrci sranda zápasů, zatněte zuby! Jake Paul mluví o založení „Super boxerské ligy“

Odpůrci sranda zápasů, zatněte zuby! Jake Paul mluví o založení „Super boxerské ligy“
Původně to vypadalo jako chvilkové povyražení, ale nakonec se zde s podobnými „sranda zápasy“ zjevně budeme vídat pravidelně.

O boxu se hovořilo, že to je skomírající sport. Pokud zrovna nebojoval Canelo Alvarez anebo se nekonaly záživné zápasy ze špičky královské váhové kategorie, spousta lidí ani nehnula brvou, aby projevila zájem.

To se ale nyní změnilo, co do hry vstoupili bratři Paulové a jejich souboje, které mají od toho profesionálního hlediska ještě poměrně daleko. Přesto jejich vstup na tuto scénu vzbudil natolik velký zájem, že by jim z hlediska prodaných PPV i sám Dana White mohl závidět.


Vše dospělo do toho bodu, kdy se oba bratři rozhodli spojit hlavy dohromady a začali uvažovat o vytvoření platformy, jež by divákům pravidelně zprostředkovávala podobně zábavné zápasy, jako byl například ten mezi Loganem a Floydem Mayweatherem.

„Ano, je to pravda, už jsme uvažovali o vytvoření Super boxerské ligy, která by lidem pravidelně doručovala ty největší duely. Je to ovšem obrovský závazek, a proto to rozhodnutí nemůžeme udělat ze dne na den,“ vysvětluje Jake Paul, kterému je stále pouhých čtyřiadvacet let. Přesto se dnes z hlediska sledovanosti řadí mezi absolutní světový vrchol.


„Jsem ještě mladý, tak nevím, jestli mám dostatek zkušeností, abych stál v čele takto velké organizace. Ale se vší upřímností, kdyby se toho někdo jiný nechtěl ujmout, tak bych to vzal na sebe,“ objasnil pro MMAMania Paul.

Aby ovšem vše nevypadalo pro kritiky úplně zle, je třeba podotknout, že cílem této organizace, máme-li tomu tak říkat, je férové rozdělování financí, na něž by si ani takoví bojovníci z UFC nepřišli. Jake Paul to mimo jiné potvrdil už během svého posledního galavečeru s Tyronem Woodleym, kde mezi ostatní boxery z karty nechal ze své výplaty rozdělit jeden milion dolarů.


Další články