Sleduj nás

Oleksandr Usyk se zahleděl do nového soupeře. S jeho volbou budete příjemně překvapeni

Oleksandr Usyk se zahleděl do nového soupeře. S jeho volbou budete příjemně překvapeni

Doposud neporažená ukrajinská těžká váha naznačila, s jakým soupeřem by se ráda utkala příště.

Oleksandr Usyk momentálně drží rekord osmnácti výher a nula porážek. Nutné je k tomu dodat, že poslední dvě výhry ukořistil v těžké váze, kam se přesunul coby jako jednoznačný král křížové váhy, jenž držel všechny čtyři prestižní pásy v této kategorii.

S podobným cílem přišel třiatřicetiletý Ukrajinec i do nejvyšší hmotnostní kategorie, kde nejprve zdolal Witherspoona a posléze i Chisoru. Po druhém zmíněném skalpu si dokonce vybojoval pozici předního vyzyvatele z řad WBO, ale protože ani on sám nechce stát v cestě duelu Fury vs. Joshua, rozhodl se místo toho nahánět jinou kořist.


„Musíme ještě jednat, aby všechny strany byly spokojeny, ale pravda je, že si duel Furyho s Joshuou všichni přejí vidět a já bych tomu nerad stál v cestě,“ prohlásil Usyk, jehož zrak se upnul na nového potenciálního soupeře. „Máme zde celou řadu chlápků, s kterými bych se rád utkal, ale nejvíc by mě těšil duel s Deontayem Wilderem.“

Oleksandr Usyk je skvělý boxer


Wilder je momentálně bez soupeře a pro zpestření situace by vůbec nebylo od věci, kdyby se nad podobným zápasem vůbec uvažovalo. Usyk by do toho pouze vstupoval s tím rizikem, že kdyby prohrál, přišel by o svou pozici vrchního vyzyvatele WBO.

„Co se mě týče, rád bych v příštím roce bojoval dvakrát. Na místu konání mi nezáleží, vždy se budu snažit o co nejlepší výkon,“ završil Usyk s tím, že se klidně rád ukáže na britské půdě, která má dle jeho slov skvělé fanoušky.  


Další články