Sleduj nás

Oleksandr Usyk tipuje výsledek velké sjednocující bitvy mezi Tysonem Furym a Anthonym Joshuou

Oleksandr Usyk tipuje výsledek velké sjednocující bitvy mezi Tysonem Furym a Anthonym Joshuou

Doposud neporažená ukrajinská hvězda si tipla, jak dopadne největší souboj v novodobé éře těžké váhy.

Zatím sice nemají Anthony Joshua s Tysonem Furym stanovený žádný pevný termín zápasu, nicméně promotér Eddie Hearn už teď stihl potvrdil, že všechny velké plány budou směrovat na léto roku 2021, kdy se bude doufat, že v hledišti budou smět být přítomni i diváci.

Snahou všech zúčastněných rovněž je, aby se oba Britové utkali o všechny prestižní pásy těžké váhy, mezi něž patří WBA, WBO a IBF, jež má v moci Joshua, a WBC, který je naopak v moci Furyho.


Jak tento souboj dopadne? „V boxu je jen velmi obtížné něco tipovat, protože stát se zde může opravdu cokoliv,“ říká ukrajinský vyzyvatel Oleksandr Usyk.

„Kdybych si měl vsadit, pak řeknu nejspíš Furyho. Podle mě disponuje všemi potřebnými vlastnostmi k tomu, aby tento duel ovládl,“ poodhalil svůj tip.


Tyson Fury má před sebou velkou výzvu

Nyní je tedy potřeba, aby Usyk tomuto souboji nebránil. Protože je vrchní vyzyvatel z řad WBO, má tedy právo Joshuu vyzvat.

„Uvidíme, jak to bude. To, že Fury a Joshua budou bojovat o všechny čtyři pásy, je příležitost, která se může povést jen jednou za život. Všichni bychom si měli sednou a projednat, jak to bude, protože souhlasím s tím, že se jedná o mimořádnou chvíli,“ doplňoval třiatřicetiletý Ukrajinec, z jehož slov je patrné, že této bitvě nebude úmyslně bránit.



Další články