Sleduj nás

Podivné čachry v těžké váze WBC. Whyte se zranil a Furyho nevyzve, Wilder chce další odvetu!

Podivné čachry v těžké váze WBC. Whyte se zranil a Furyho nevyzve, Wilder chce další odvetu!
Dillian Whyte se zranil, kvůli čemuž se zrušil jeho zápas s Ottou Wallinem, takže si teď nemůže nárokovat bitvu s Tysonem Furym. WBC však záhadně tlačí Deotnaye Wildera v žebříčku nahoru.

Bronzový Bombardér se prostřednictvím svého manažera nechal slyšet, že bude usilovat o čtvrtém měření sil s Tysonem Furym. Důvod je prostý.

„Deontay měl během přípravného kempu potíže, došlo ke dvěma takovým incidentům, které limitovaly jeho výkon. Všechna čest Furymu, ale bohužel nezápasil se stoprocentním soupeřem,“ zaznělo z úst Shellyho Finkela.


Zároveň stihl potvrdit, kudy by Wilderova cesta za znovuzrozením mohla vést.

„Deontay se bude chtít vrátit na jaře příštího roku. Věří, že může Tysona přemoct, ale také ví, že zadarmo další zápas nedostane. Je ochotný si tedy svou šanci vybojovat přes další bojovníky v pořadí. I kdyby to mělo být přes Anthonyho Joshuu, půjde do toho,“ řekl Finkel.


Protože je Whyte nyní ze hry, Fury tak není přikován k žádným šampionským povinnostem. Usyka ani Joshuu ale také vyzvat nemůže, protože tuto dvojku čeká mezi sebou ještě jeden vzájemný zápas.

WBC avšak podporuje hlavně Američany a nějak záhadně tlačí Wildera do popředí. Už teď ho federace v žebříčku i po dvou prohrách v řadě zařadila hned za Tysona Furyho, což znamená, že by mu měla skutečně stačit jedna výhra, aby si mohl nárokovat další šanci v boji o titul.

„Deontay je v žebříčku těžké váhy hned za Tysonem. Má teď nějaké potíže s rukou, musí s ní jít na operaci, ale jak se zotaví, začne jeho cesta za znovuzrozením. Jsme připraveni jít proti komukoliv, abychom si s Furym vynutili čtvrtý zápas,“ uzavřel Finkel.

Další články