Sleduj nás

Prohra Joshuy? Z ekonomického hlediska pohroma, ale i tak všichni přejeme Usykovi, přiznává promotér Arum

Prohra Joshuy? Z ekonomického hlediska pohroma, ale i tak všichni přejeme Usykovi, přiznává promotér Arum
Promotér Tysona Furyho je ochotný klidně obětovat největší zápas v celých dějinách těžké váhy jen kvůli tomu, aby viděl Joshuu padnout již s Usykem.

Protože se do hry přimotal Wilder, rázem se všechny plány přeskupily. Furyho nyní čeká soudem nařízená trilogie právě s Bronzovým Bombardérem a Anthony Joshua bude mezitím nucen v povinné obhajobě nařízené federací WBO čelit Oleksandru Usyku.

Je to právě druhý zmíněný duel, jenž se uskuteční v dřívějším termínu (25. září) a na nějž se momentálně upíná veškerá pozornost. „AJ“ nepochybně zůstává papírovým favoritem, ale i tak by ho spousta lidí viděla ráda padnout. Včetně takového šéfa stáje Top Rank.


„Usyk je mým přítelem už jen právě proto, že to je zároveň blízký přítel Lomachenka. Je to vskutku velmi zajímavý chlapík plný humoru, sebevědomí a sebekontroly. Z toho ekonomického hlediska by to byla pro všechny strany katastrofa, ale my tu skutečně doufáme, že Usyk Joshuu porazí,“ prozradil pro boxingscene Bob Arum.

Konec všem nadějím na velkou sjednocující bitvu by to i tak neznamenalo, pouze by se vše opět oddálilo. Pokud ukrajinský boxer skutečně britského šampiona přemůže, doložka v odvetě jej přiváže ještě k druhému měření sil, kde bude muset svůj úvodní triumf obhájit.


Další články