Sleduj nás

Prosinec ve znamení velkých boxerských zápasů! Co se rýsuje?

Prosinec ve znamení velkých boxerských zápasů! Co se rýsuje?

Manažer Eddie Hearn potvrdil, že se všechna důležitá klání z královské hmotnostní kategorie uskuteční v samotném závěru současného roku. A dokonce tomu budou přítomni i nějací diváci.

„Podle všeho to vypadá, že se Tyson Fury a Deontay Wilder střetnou 19. prosince. A u nás to zatím vychází tak, že Anthony Joshua bude s Kubratem Pulevem bojovat buďto 5., nebo 12. prosince. Takže skvělé zprávy,“ těšilo renomovaného manažera Eddieho Hearna.

„Pokud vše půjde dobře, rok 2021 bude symbolem dvou největších soubojů celé historie světového boxu,“ dodával s tím, že mají Fury a Joshua předběžně vyjednanou smlouvu k vzájemnému měření sil. A nepůjde jen o jeden zápas, nýbrž rovnou o dva.


Měsíc prosinec přinese skvělé zápasy v boxu

Co se diváků týče, na tuto otázku odpověděl už šéf stáje Top Rank Bob Arum. „Počítáme, že v prosinci bude možné haly zaplnit z jedné pětiny kapacity. Uvidíme ovšem, neradi bychom předbíhali.“


Vedle nejtěžší hmotnostní kategorie nemůžeme opomíjet dění ani v těch nižších. Momentálně se například v rámci lehké váhy domlouvá návrat Vasyla Lomachenka s Teofimem Lopezem. Tato bitva byla už dvakrát kvůli koronaviru přeložena. S její realizací se však počítá ještě letos.

A neméně ostře sledovaný bude zápas jedničky pound-for-pound žebříčku Canela Alvareze. Ten má kromě vyřízení data návratu potíže i s výběrem soupeře. S mexickým šampionem je spojován listopadový termín, ale možná se vše přesune také až na prosinec.


Další články