Sleduj nás

Rozhodnuto! Anthony Joshua má nakázáno bojovat s novým soupeřem

Rozhodnuto! Anthony Joshua má nakázáno bojovat s novým soupeřem
Po rozpadu duelu s Tysonem Furym bylo asi jen otázkou času, než federace WBO svému šampionovi poručí přijmout bitvu s nejvyšším vyzyvatelem.

A jak jsme sami už psali, pozici vrchního vyzyvatele z řad WBO momentálně zastává Oleksandr Usyk, čtyřiatřicetiletý ukrajinský rváč, který má na svém kontě osmnáct výher bez jediné porážky.

Pokud by Joshua odmítl obhajovat, přišel by o pás, což on určitě jen tak neplánuje. Hluboko v sobě ovšem cítí zlost, že se duel s Furym rozpadl. „Odmala cítím, že je mou úlohou stát se nesporným šampionem těžké váhy. Teď k tomu byla vhodná příležitost, jenže Fury je člověk, který nedokáže zvládat svůj vlastní byznys. Cítím se obelhán!“


Joshua má ve své moci pásy WBO, WBA, IBF a IBO. Naposledy v ringu čelil Kubratu Pulevovi, který byl vrchním vyzyvatelem z řad IBF, ale proti britskému mistrovi příliš neukázal.

V případě Usyka by mělo jít o náročnější zkoušku, přesto nepochybně bude AJ minimálně papírový favorit. Ukrajinský boxer si totiž v těžké váze odmlátil zatím jen pouhé dva zápasy a zejména v tom druhém zaznamenal trochu sporné vítězství nad Derekem Chisorou na body.


Zatím zbývá jen podotknout, že termín bitvy bude ještě upřesněn. Spekulace nás odkazují na současné léto, divit bychom se ovšem nemohli ani podzimu. Vše by ale mělo směrovat k tomu bodu, aby se případná bitva mezi Furym a Joshuou mohla uskutečnit v období kolem Vánoc. Oba borci však nyní musí nutně vyhrát.


Další články