Sleduj nás

Rozuzlení! Fury musí čelit Wilderovi, zní verdikt. Termín je ještě letos v létě

Rozuzlení! Fury musí čelit Wilderovi, zní verdikt. Termín je ještě letos v létě
Tyson Fury odloží svůj duel s Anthonym Joshuou na konec současného roku a již letos v létě se potřetí utká s Deontayem Wilderem. Stát se tak má 24. července v Las Vegas.

Existovala zde sice šance, že by Furyho tým vyplatil Wilderovi značnou sumu, že nebude stát bitvě s Joshuou v cestě, ale to se tak údajně nestane. „Deontay je zmetek a moc dobře si byl vědom toho, co dělá,“ nechal se slyšet promotér Bob Arum, který alabamskému boxerovi rozhodně nepůjde na ruku. „Neuvidí od nás ani dolar! Místo toho se s ním raději vypořádáme v ringu,“ řekl.

Velký sjednocující souboj, který se měl uskutečnit 14. srpna, se tímto odkládá. „Musíme se teď zbavit Wildera, abychom se mohli věnovat vlastnímu byznysu. Ideální termín je 24. července v Las Vegas,“ informuje Arum. „Zápas s Joshuou můžeme přesunout na listopad nebo prosinec,“ doplňuje hlava Top Ranku, která doufá, že v tomto termínu nebude v cestě stát například ještě Oleksandr Usyk, jenž drží přednostní právo jako vyzyvatel z řad federace WBO.

Uvedenou Arumovu výpověď nemůžeme zatím považovat za finální, dokud se k případu nevyjádří ještě sám Tyson Fury. Ten totiž už dvakrát v minulosti řekl, že na Wildera zvysoka kašle a žádnou možnost k odvetě (trilogii) mu nedá. Za vše mohou Deontayovy „výmluvy“ a „špíny“, které na britského boxera házel. Za zmínku stojí například vycpané rukavice, cikánská kletba, otrávené pití a podplacený rozhodčí.

Další články