Sleduj nás

Šampion, kterému se nedostává uznání za své výkony? Často teď čelím kritice, přiznává Joshua

Šampion, kterému se nedostává uznání za své výkony? Často teď čelím kritice, přiznává Joshua

Ačkoliv si své čtyři pásy vybojoval zpět, stále čelí kritice za to, jak lacině je ztratil či jakým způsobem to napravil, aby je dostal zpátky.

Dříve knokautový mág Anthony „AJ“ Joshua (23-1-0, 21 KO) začal kvůli náročnosti svých soubojů postupně měnit svou taktiku. „Šampion se musí umět přizpůsobit podmínkám utkání,“ říkal s tím, že od něj už nemůžeme nyní očekávat KO v každém zápase, do kterého vstoupí.

Dobrým příkladem nám je odveta s mexickým Destroyerem Andym Ruizem. „AJ“ se důkladně připravil tak, že naplno využil svých fyzických proporcí, včetně znatelně většího rozpětí paží, a Andyho ve velmi jednoznačném poměru deklasoval na body.


Anthony Joshua říká, co si myslí o kritice

Výsledek byl v tomto ohledu důležitější jak nějaká riskantní přestřelka. A i navzdory tomu, že „AJ“ momentálně drží své pásy IBF, IBO, WBA a WBO zpátky, neustále mu někdo něco vyčítá.


„Je těžké to ignorovat,“ přiznával Joshua v rozhovoru pro Men’s Health. „Nebudu vám lhát a říkat, že tomu nevěnuji pozornost, protože je téměř nemožné si toho nevšímat. Všechny své sociální sítě jsem nastartoval zcela sám, a i když teď slouží i k obchodním účelům, stále je sám spravuji.“

„Myslím si, že to je v pořádku, když o vás lidé pochybují, jen tomu nesmíte podlehnout. Naším údělem je, abychom pochybovače vyváděli z omylu. I když vám oni nevěří, vy byste si měli věřit. Vždy se na tom musíte snažit najít něco pozitivního,“ vysvětloval.

„Lidé vám mohou říkat, že jste slabí a že vás někdo knokautuje, jen protože si dáváte ruce daleko od těla. A to je fakt, já to používám jako motivaci a jako připomínku, abych vždy zvedal svou levou ruku. Na vší té kritice se snažím nacházet něco dobrého,“ dodával třicetiletý rodák z Watfordu, jenž se koncem letošního roku objeví v ringu proti bulharské Kobře Kubratovi Pulevovi.



Další články