Sleduj nás

Usyk je stejný jako Muhammad Ali, poukazuje promotér. Joshua prý padne dvakrát po sobě

Usyk je stejný jako Muhammad Ali, poukazuje promotér. Joshua prý padne dvakrát po sobě
Anthony Joshua si koncem září stoupne do ringu, kde bude hájit své čtyři pásy proti ukrajinské mašině Oleksandru Usykovi.

Aby „AJ“ tuto misi zvládl, bude muset udělat to, co nezvládl zatím žádný z jeho osmnácti předchůdců, a sice porazit doposud ještě neomylného boxera, který dlouhá léta zápasil v křížové váze. Zde ovšem po sjednocení pásů již nenacházel motivaci, a proto se vydal o stupínek výše.

„Oleksandr Usyk je velmi sebevědomý. Věří, že Joshuu porazí. V takovéto náladě jsem ho ještě neviděl. Je plný odhodlání, motivace, soustředění, velmi mu na tom sjednocení pásů i v rámci těžké váhy záleží,“ podělil se s veřejností o zákulisní informace promotér Alex Krassyuk.


Součástí smlouvy je ovšem doložka o odvetě, pokud „AJ“ padne. „Odveta není něčím, co bychom vyloženě chtěli, ale nakonec jsme s těmi podmínkami souhlasili. Oleksandr je skutečně motivovaný Joshuu seknout a podruhé to bude ještě snazší jak poprvé,“ věří Krassyuk.

Nakonec došlo i na jedno zajímavé srovnání. „Usyk je stejné výšky, váhy i rozpětí paží jako legendární Muhammad Ali, což je jeho idol. A pokud byl Ali nejlepší těžkou váhou všech dob, jak může někdo o Usykovi pochybovat, zdali se do této hmotnostní kategorie hodí? Joshuovi přejeme před tímto zápasem vše nejlepší, ať se mu vyhnou zranění, ale hodláme ho porazit a pak to potvrdit v odvetě,“ dodal promotér ukrajinského boxera.


joshua usyk box


Další články