Sleduj nás

Už mluvíme o zápase s Joshuou, navnadil otec Tysona Furyho. A co Wilder? To je prý snadná práce

Už mluvíme o zápase s Joshuou, navnadil otec Tysona Furyho. A co Wilder? To je prý snadná práce
Tyson Fury se zatím ještě nevypořádal v trilogii s Deontayem Wilderem, ale už teď má v hlavě poměrně brzký termín na duel s Anthonym Joshuou.

Dvoumetrový britský šampion původem z Manchesteru by se rád přiblížil původním plánům, které zněly, že se letos dočkáme aspoň jednoho velkého sjednocujícího souboje. Ten se měl konat už nyní v létě, ale protože Wilder zničehonic vyhrál soudní arbitráž, rázem se všechny věci přeskupily.

„Chceme Joshuu ještě letos, tak zní Tysonův plán,“ prozradil John Fury, otec slavného šampiona těžké váhy federace WBC ve výpovědi pro GiveMeSport.


„Už teď jednáme o možnosti, abychom se s Joshuou utkali letos v prosinci. Věříme totiž, že Wilder pro nás nepředstavuje žádné nebezpečí. Pokud budeme mít správný přípravný kemp, i třetí zápas bude velmi podobný tomu druhému. Zbijeme Deontaye a pak se hned vrhneme na další cíle,“ předurčil Fury starší.

Správné načasování má být vším. Anthonyho Joshuu nyní bude čekat povinná obhajoba s Oleksandrem Usykem, k té dojde 25. září v Londýně. Trilogie mezi Furym a Wilderem se naopak uskuteční 9. října v Las Vegas. Za předpokladu, že oba Britové vyhrají, bychom se skutečně koncem roku mohli sjednocující bitvy dočkat. Záležet ale také bude na tom, zdali ze svých zápasů vyjdou nezranění.


Další články