Sleduj nás

Vážné obvinění! Je to, že rozhodčí odpočítával Furyho pomalu, možným signálem korupce?

Vážné obvinění! Je to, že rozhodčí odpočítával Furyho pomalu, možným signálem korupce?
Když padl Tyson Fury v trilogii proti Deontayovi Wilderovi k zemi, sudímu bylo vyčítáno, že do desíti počítal příliš pomalu.

Je to stará známá písnička, kterou si můžeme pamatovat z prvního vzájemného zápasu a která se bohužel opět opakuje. Pouze teď v ringu stál jiný rozhodčí a ten se dopustil téže „chyby“.

Když Wilder poslal svého britského soupeře ve čtvrtém kole k zemi, začal rozhodčí počítat. Protože se ale Bronzový Bombardér nepřesunul do svého rohu, musel sudí počítání zanechat, aby amerického boxera poučil, teprve pak počítání obnovil a pokračoval tam, kde přestal… A to je prý prostě špatně.


„Tohle celé bylo strašně pomalé a nebojím se říct ani to, že to je signálem korupce!“ nebral si vůbec žádné servítky známý komentátor Joe Rogan, jehož podcast poslouchají miliony lidí.

„Jakmile boxer padne na zem, rozhodčí musí okamžitě spustit: ‚Jedna, dva, tři…‘ Co se ale stalo, je to, že tenhle počet rozhodčí přerušil, aby Wilderovi řekl, že má přejít do svého rohu. Cožpak je ale tohle nějaká omluva? V duchu máte v počítání pokračovat, případně u ringu stojí osoba, která bude počítat za vás, aby vás pak opravila, ale to se tady vůbec nestalo,“ zlobil se.


„Myslím si, že je to zásadní chyba nebo dokonce možné znamení korupce. Fury byl na zemi déle, než měl být,“ vytýkal Rogan.

Tohle celé je samozřejmě názor z jednoho úhlu pohledu. Ten druhý, jenž nám nabídl zápasnický rozhodčí, hovoří o tom, že u Furyho žádný důvod k zastavení zápasu nebyl, splnil všechny pokyny dokonale. Je ovšem jisté, že toto téma určitě bude ještě spousta lidí několikrát rozebírat.

https://top-fight.cz/box/uz-to-zacina-dalsi-konspiracni-teorie-wilder-mel-vyhrat-sudi-odpocitaval-furyho-moc-pomalu/55813/


Další články