Sleduj nás

Vémola i Procházka by v boxu prorazili, myslí si šéf boxerské asociace

Vémola i Procházka by v boxu prorazili, myslí si šéf boxerské asociace
Dokázali by se MMA zápasníci Karlos Vémola a Jiří Procházka prosadit v boxu? Podle šéfa České boxerské asociace, Svatopluka Žáčka, ano!

Proč si myslí, že by největší MMA hvězdy prorazily v boxu? A co říká na MMA obecně?

Podle Žáčka je MMA móda, něco nového. "Lidem se líbí, když se tam bijí až tak tvrdě. Ale taky jsou tam pravidla. Ztotožní se s těmi zápasníky. Řeknou si: Já bych si tam nedovolil vlézt, ale on je můj hrdina, fandím mu," pronesl Žáček na adresu MMA.


A co říká na to, zda by mohli prorazit Jiří Procházka a Karlos Vémola v boxu? "Mohli by, ale je to jen kdyby. Procházka má ideální postavu, je vysoký, má dlouhé ruce. Vémola je spíš ten, který se pere. Ale jsou to bojovníci, asi by se prosadili, proč ne?" prozradil.

Amatérský box je už delší dobu ve velkém ohrožení. Odchází čím dál více talentovaných boxerů k profesionálům nebo do MMA. To má za následek, že do amatérského boxu proudí méně peněz od sponzorů.


Na druhou stranu, olympijský boj podle Žáčka tuhle nelehkou dobu přežije. "Konkurence je pořád velká," tvrdil po ústecké Grand Prix, kde Vendula Sedláčková vybojovala jedno prvenství.

A co si o tom myslíte? Dokážete si představit Jiřího Procházku nebo Karlose Vémolu čistě jako boxery?


Další články