Sleduj nás

Vémola vyhraje! Marpo nebude mít šanci, má jasno Karlosův trenér Michal Vančura

Vémola vyhraje! Marpo nebude mít šanci, má jasno Karlosův trenér Michal Vančura
Už v první polovině listopadu proběhne v rámci turnaje OKTAGON UNDEGROUND jeden z nejočekávanějších soubojů letošního roku. V ringu se proti sobě totiž postaví zápasník Karlos Vémola a hudebník Otakar “Marpo” Petřina.

Favoritem je sice Marpo, ale Vémolův trenér nepochybuje o triumfu svého svěřence. Proč by měl být Terminátor v souboji úspěšnější?

"Není fyzicky možný, aby tohle Marpo zvládl. Profesionalita Karlose a tréninková disciplína je extrémní. Laici usuzují z technického potenciálu Marpa, ale v bojových sportech není technika zásadní věc. Důležitější jsou fyzická připravenost, síla, tlak a agresivita. Vím, čeho je Karlos schopný. On u nás spároval s áčkovými závodníky, pár sparingů šel i s Vasilem. Co Vémola dokáže vytvořit za tlak, to je neuvěřitelný. Můžete být technicky sebelepší, mít dobrý oko, ale když vám soupeř nedá vteřinu, tak je vám to k ničemu," prozradil trenér Michal Vančura, který Vémolovi pomáhá s postojem.


I tak musí ale Terminátor do listopadu máknout. "Karlos potřebuje zlepšit obranu, především dvojitý kryt. V MMA je to jinak, ale v profi boxu dělá dvoják hodně. Co se týče brady, tu má odolnou. Marpo nemá úder na vypnutí. Attila Karlose vypnul, ale to bylo v malých rukavicích, to je něco jiného. Karlos vydrží jet šest kol. Jeho fyzička je extra třída. Marpa porazí," dodal Vančura.

Jak se zdá, Vémola bere tuhle boxerskou exhibici dost vážně. Ve hře je hodně. Karlosův postoj vnímá totiž většina MMA scény tragicky. Fanoušci mu vyčítají, že zápasí jen na zemi a na jeho box se nedá koukat. Proti Marpovi tak může všem dokázat, že je opravdu všestranný zápasník, který je schopen zvítězit i v postoji.


Ještě před boxerským duelem ho ale čeká bitva o pás šampiona s Naruszczkou. Ta proběhne už na konci července, v rámci turnaje OKTAGON 26 na pražské Štvanici.


Další články