Sleduj nás

Vnuk Muhammada Aliho přešel do profi ringu a hned vyhrál. Tuto radu mu dal jeho slavný předchůdce

Vnuk Muhammada Aliho přešel do profi ringu a hned vyhrál. Tuto radu mu dal jeho slavný předchůdce
Boxerská legenda ožívá, ačkoliv nyní už s trochu jiným vzhledem a v trochu jiné váze.

Nico Ali Walsh, vnuk slavného předchůdce Muhammada Aliho, se od svého dětství věnuje boxu. A kdyby nebylo jeho dědy, dost možná by se od tohoto povolání odebral a začal se věnovat něčemu jinému.

„Box je sport, na který musíte mít hlavu, a především dobrou psychickou odolnost. Když mi bylo čtrnáct, uvažoval jsem, že s tím seknu, v té době to pro mě bylo skutečně obtížné. Kdyby mi děda nedal pár rad, nedělal bych to,“ přiznal upřímně.


A jak plynul čas, Nico postupně dospěl a nyní o víkendu si dokonce odbyl svůj profesionální debut, který nezakončil jinak než vítězně. A to navíc formou technického knokautu.

„Děda by mě nikdy nenechal, abych s boxem skončil, navíc mě vždy motivoval, abych v lidech vzbudil zájem. Vštěpoval mi do hlavy, že pohyb a tanec dělají fightera. Kdo stojí jako mumie, ten pro lidi není zajímavým. Pravý boxer musí umět vzbuzovat nadšení. Musíte se hodně hýbat a hodně tancovat,“ odhalil Nico.


S trochou štěstí nám tedy slavný rodinný odkaz může pokračovat. Prozatím jsme jen na pouhém začátku, leč i ten vypadá slibně. Rozdíl bude hlavně ve váhové kategorii. Zatímco Muhammad Ali byl těžká váha, jeho vnuk Nico Ali Walsh je váha střední.


Další články