Sleduj nás

Wallin: Whyte se mi chtěl vyhnout, aby šel o titul. Teď ale nebude mít jinou možnost

Wallin: Whyte se mi chtěl vyhnout, aby šel o titul. Teď ale nebude mít jinou možnost
Dillian Whyte údajně fingoval zranění, jen aby se vyhnul zápasu s Ottou Wallinem.

To byla totiž bitva, jíž jsme se měli na konci října dočkat. Velezkušený britský matador z ní ovšem vycouval kvůli zranění, o němž jsme se později dozvěděli, že není tak vážné. Whyte se totiž vzápětí dožadoval sjednocující bitvy s šampionem Tysonem Furym.

„Tohle bylo od Dilliana podlé. Jasně se mi chtěl vyhnout, jen aby si vynutil zápas s Tysonem. Naštěstí zafungovala spravedlnost a jak organizace WBC, tak i Tyson s ním vymetli,“ řekl urostlý švédský bijec Otto Wallin.


Tou spravedlností pochopitelně myslel šampiona Gypsyho Kinga, který dostal od federace povolení k výběru svého příštího soupeře. A namísto Whytea řekl, že chce bojovat s Usykem, kterého má nyní zamluveného Anthony Joshua. Stáj Top Rank se tedy bude snažit Joshuu přesvědčit, aby svou odvetu s Usykem nechal být.

„Jediná cesta, jak se Dillian dostane k titulu, je skrze mě,“ říká Wallin. „Jsem připravený. Až organizace zavelí, setkáme se. Vítěz se pak bude moct ucházet o titul těžké váhy WBC, jiná možnost neexistuje,“ dodal sebevědomý bijec, jehož profesionální skóre zdobí pouhá jedna prohra. Tu mu čirou náhodou nadělil právě Fury.


Další články