Sleduj nás

Wilder: Já jsem nejlepší boxer světa! Až sejmu Furyho, chci hned Joshuu. Ale ten se už teď bojí!

Wilder: Já jsem nejlepší boxer světa! Až sejmu Furyho, chci hned Joshuu. Ale ten se už teď bojí!
Deontay Wilder v poslední době chrlí jedno sebevědomé prohlášení za druhým. Nyní dokonce nabyl přesvědčení, že je nejlepší boxer planety, ze kterého má i takový Anthony Joshua pořádný strach.

Abychom mohli tuto kapitolu otevřít, je třeba si připomenout, co se dělo před dvěma až třemi lety. Wilder a Joshua, tehdy oba šampioni těžké váhy, si domlouvali vzájemný duel, přičemž jak tomu bývá zvykem, jedna strana obviňovala tu druhou, že se jí vyhýbá. Výsledkem tedy bylo, že se fanoušci žádné unifikačního boje nedočkali a všem zůstala jen jakási hořká pachuť na jazyku.

Po odstupu času zde ovšem máme nového – velmi sebevědomého – Wildera, který se chce stát vůbec prvním nezpochybnitelným šampionem celé historie těžké váhy. Přesně tak, jak mu předurčil osud. Potíž je pouze v tom, že se údajně věci nezměnily a Joshua se ho prý stále „bojí“.


„Jsem velmi sebevědomý v tom, co dělám. Vím, že Furyho teď porazím a vezmu si zpátky svůj pás (WBC). A jakmile se dostanu skrze Furyho, tak se pokusím naplnit svůj osud. Sami víte, co to znamená,“ konstatoval Bronzový Bombardér na stanici Sky Sports, čímž narážel na Joshuu, jenž má v držení zbývající tři prestižní pásy.

„Co jsem však bohužel slyšel, Anthonymu stále nenarostly koule a jeho tým už teď vymýšlí různé výmluvy, jak se mi vyhnout. Za celé ty roky se nic nezměnilo, jsou to srabové. Chci si ponechat tu stejnou energii, kterou mám teď, protože až zdemoluju Furyho, půjdu po nich. Já jsem totiž ten nejobávanější a nejlepší boxer těžké váhy!“ oznámil alabamský boxer, jenž má na kontě 41 výher formou KO z 44 podstoupených profesionálních zápasů.

Další články