Sleduj nás

Wilderova vítězná série na podzim skončí, slibuje kubánský veterán Luis Ortiz

Wilderova vítězná série na podzim skončí, slibuje kubánský veterán Luis Ortiz

Ačkoliv v paměti mnohých příznivců utkvěla hlavně odveta mezi Wilderem a Furym, tak nesmíme zapomínat na to, že současného šampiona WBC čeká ještě jedna zkouška, jíž představuje Luis Ortiz. A kdyby se mu podařilo vyhrát, mohl by pěkně zamíchat kartami těžké váhy.

Zkušený čtyřicetiletý boxer Luis Ortiz (31-1-0, 26 KO) si plánuje na sklonku kariéry spravit chuť tím, že zneškodní soupeře, který se postaral o jeho jedinou porážku v kariéře. Deontay Wilder (41-0-1, 40 KO) loni v březnu překazil slibnou sérii kubánského válečníka, čímž obhájil svůj status šampiona WBC. Znovu se o jeho pás bude bojovat 9. listopadu 2019.


„Klidně můžete zrušit všechny plány, co by se stalo, kdyby Wilder vyhrál. Takový scénář se totiž nestane!“ slibuje veterán Ortiz, jenž se domnívá, že se ze svého posledního nezdaru už poučil. „Jediné pojmenování, které Wilder po zápase se mnou dostane, bude bývalý šampion!“


Známý alabamský stroj na knokauty vstoupí na podzim do své desáté obhajoby pásu WBC. Kdyby se mu podařilo uspět, spekuluje se, že dostane i titul tzv. „Franchise šampiona“. Jedná se o nový druh ocenění, které je věnováno elitním a v žebříčku nejvýše postaveným boxerům. Jeho prvním držitelem se ve střední váze stal Canelo Alvarez.

„Zapomeňte na titul Franchise šampiona a raději se připravte na to, že já budu vaším novým ‚klasickým‘ králem WBC!“ věří si Ortiz. „Pokud chce organizace dát Wilderovi nějaký titul, navrhuji titul šampiona mimo hru, protože se jeho vítězná série po zápase se mnou zastaví!“ dodával neoblomný zápasník.


Další články