Sleduj nás

YouTubeři v ringu? Jen pokračujte a můžete zemřít, vzkazuje jim světová jednička

YouTubeři v ringu? Jen pokračujte a můžete zemřít, vzkazuje jim světová jednička
Box je pro mnohé zábava či způsob, jak si pořádně přivydělat. Ne každý však může vědět, do čeho se přesně vrhá.

Boxerský svět nejen za poslední roky poznal celou řadu nečekaných úmrtí. Jde o to, že se kolikrát zápasníci snaží ze sebe vydat maximum, ačkoliv jsou už předem značně omámeni. Jejich psychické rozpoložení je však nutí pokračovat, dokud je od prohry neoddělí prakticky až samotná smrt.

Tento nejhorší možný následek může potkat kohokoliv z nás. Více jsou k němu ovšem náchylní ti, kteří nevědí, co činí. Světoznámý boxer a současná jednička pound for pound žebříčku Canelo Alvarez tak poukazoval zejména na YouTubery, co se rozhodli, že si v ringu přivydělají.


„Box je bohužel úplně odlišný sport, což si spousta lidí neuvědomuje. Tohle není fotbal, tady můžete v klidu i zemřít,“ uvedl Alvarez v interview pro Grahama Bensingera.

Sám se diví, že toto veřejnost vůbec dovolí. „Nechápu, jak může nějaký amatér dostat povolení. Proč dáváme licenci někomu, kdo si v životě prakticky ani nebouchl do pytle? Pokud někdo zemře, bude to chyba jenom té komise, která tohle dovolila. Amatérům by tento druh zábavy neměl být dovolen. Obzvláště ne, pokud tím hazardujete se svým zdravím,“ přitvrzoval.


Canelo se tak obracel hlavně na internetové duo bratrů Paulů, které shodně zavítalo do světa mezi šestnáct provazů. Zejména mladší z nich, tedy Jake, si hodlá do ringu tahat samé MMA fightery. Pro jednou mu to vyšlo (s Benem Askrenem), teď už ale chce mnohem větší a zkušenější sousto.


Další články