Sleduj nás

ACA 132: Michal Martínek vs. Denis Smolarev

ACA 132: Michal Martínek vs. Denis Smolarev
Hlavní předzápas turnaje ACA 132 bude mít pro tuzemské fanoušky obrovský náboj. Představí se v něm estonský kolos Denis Smolarev, ale hlavně český zástupce Michal Martínek!

Toho čeká již třetí vystoupení v ACA, kde se klade důraz na sportovní výkony místo show. Michal obrovskou konkurenci, která v ruské organizaci panuje, pocítil hned při své premiéře. Nafasoval totiž Daniela Jamese, který se nevešel ani do váhového limitu těžké váhy! Černovous i tak dokázal posadit obřího Američana na zadek a jen konec kola mu zabránil v dokonání senzace.

Bohužel. ve druhé pětiminutovce se naplno projevila fyzická převaha soupeře, a když se Martínek ocitl v krucifixu na zádech, nebylo co řešit. Chuť si česká jednička v těžké váze spravila proti Tomasi Pakutinskasovi. Vyrovnaný souboj přiřkli sudí Michalovi, který tak do tohoto zápasu půjde s rekordem devět výher a dvě porážky, kdy 67 % vítězství získal knockoutem.


Denis Smolarev se na profesionální scéně pohybuje již od roku 2009. Během své bohaté kariéry svedl množství těžkých bitev v M-1, ACB i v nastupující organizaci ACA. V kleci se střetl například s Marcinem Tyburou, Danielem Omielanczukem nebo Alexanderem Volkovem. Momentálně disponuje bilancí šestnáct výher a osm porážek, kdy 44 % vítězství získal na body. Do zápasu půjde stejně jako Blackbeard posilněn výhrou, a to na ACA 126 nad Ruslanem Magomedovem.


Michal Martínek vs. Denis Smolarev


Jednatřicetiletý Estonec hubne do těžké váhy poměrně dost kilogramů a je jasné, že bude mít značnou výhodu. Martínek si je těchto poměrů dobře vědom a ví, že klinčování na pletivu bude brát hromadu sil a skončit pod soupeřem může být konečná.


Michal je pohyblivý borec, který se dokáže držet stanovené taktiky. Očekáváme hodně pohybu do stran a rychlé boxerské kombinace. Smolarev se většinou spoléhá na jednotlivé údery a pokud se bude dařit Michalovi kontrovat, mohl by to být klíč k vítězství. I když nepůjde do zápasu jako favorit, určitě si může najít cestu k největšímu vítězství dosavadní kariéry.

aca 132


Další články