Sleduj nás

Čeští reprezentanti vybojovali dvanáct medailí

Čeští reprezentanti vybojovali dvanáct medailí
Rekordní česká výprava dvaceti zápasníků vybojovala na domácím Mistrovství Evropy celkem dvanáct cenných medailí. Obrovský úspěch zaznamenal Jakub Klauda, který se stal mistrem Evropy už potřetí v řadě.

Ani letos na domácím turnaji nenašel trutnovský rodák Jakub Klauda přemožitele. Do prvního zápasu nemusel ani naskočit, protože lotyšský Liepins nenavážil stanovené kilogramy. V semifinále zaznamenal hned v prvním kole K.O., a tak cesta přes Petroviče z Černé Hory vedla až do finále. Zlatou medaili získal na úkor ruského sportovce Nadira Iskhakova.

Do české bohaté sbírky patří i bronzové medaile z elitních mužských disciplín, a to od reprezentantů Jiřího Páva, Tadeáše Růžičky a Matouše Kohouta. Až do finále se dostala zástupkyně ženského týmu Karolína Klusová. Ve finále však narazila na izraelskou zápasnici Nili Block, která jasně zvítězila a navíc si odnesla z šampionátu ocenění pro nejlepší sportovkyni v turnaji.


tadeas ruzicka rfa oktagon

Na úspěchy z loňského Mistrovství Evropy v Paříži navázali i junioři. Z prvního místa se mohl těšit David Kučera a stříbrnou pozici přidal olomoucký Štěpán Guba. Další tři bronzové medaile ve svých kategoriích vybojovali Lukáš Fries, Filip Gorol a Ondřej Malina.


V mužské třídě B zazářil svými výkony, které ho dovedly na první místo, Andreas Čehovský. Sedmou bronzovou příčku pro domácí výpravu zajistil David Křístek. S celkovým počtem dvanácti medailí se česká muaythai reprezentace vyšplhala v žebříčku nejlepších národů na sedmou příčku.


Další články