Sleduj nás

Další Čech v TOP 10 UFC! David Dvořák je desítkou muší váhy

Další Čech v TOP 10 UFC! David Dvořák je desítkou muší váhy

O českých zápasnících v UFC je stále více slyšet. Mají tak trošku štěstí, protože postupují žebříčkem, i když sezrovna nezápasí.

Například Jiří Procházka se díky senzační výhře nad Oezdemirem probojoval rovnou na páté místo polotěžké váhy. Podobné štěstí má i David Dvořák, který se po poslední aktualizaci žebříčku posunul mezi deset nejlepších bojovníků muší váhy.

Dvořák byl původně na dvanáctém místě, ale po poslední aktualizaci přeskočil Elliotta i Paivu, a obsadil tak krásnou desátou příčku. A to i přesto, že do klece ani nevlezl. V každém případě je super, že má ČR hned dva borce v TOP 10. Pokud by vás zajímal i světový žebříček Fight Matrix, tak ten Davidovi v rámci muší váhy přisuzuje 17. místo.


Je pravda, že dostat se do TOP 10 pro Davida nebylo zas tak složité. V muší váze totiž stačí pár výher v řadě, aby to zápasníka katapultovalo klidně rovnou do TOP 5, odkud už je to jen kousek k titulové šanci. V tuto chvíli sice nemá Dvořák domluvený žádný zápas, protože ho nějaký čas trápila zranění, ale již brzy bychom ho měli vidět zpět v boji.


Další články