Sleduj nás

David Dvořák zná jméno soupeře i termín své další bitvy v UFC

David Dvořák zná jméno soupeře i termín své další bitvy v UFC

Sotva se v žebříčku posunul na desáté místo a už jej bude muset obhajovat. Zkušenému českému zástupci z řad muší váhy UFC totiž přišel povolávací rozkaz.

David Dvořák (19-3) si v noblesní MMA organizaci připsal dva starty a v obou případech se mohl radovat z výhry na body. Jak tomu ale už bývá zvykem, s každým posunem přichází těžší a těžší zkoušky a tu nynější představuje brazilský zápasník Raulian Paiva (20-3).

Když se Paiva dostavil do UFC, měl na kontě dvanáct vítězství v řadě. Debut mezi elitou mu ovšem nevyšel, když jen těsně prohrál na body. Ani jeho druhý pokus neskončil úspěchem, neboť kvůli nepříjemnému zranění musel z boje předčasně odstoupit.


Po těchto dvou nezdarech přišly rázem dvě výhry, které pětadvacetiletému Brazilci zařídily jedenáctou příčku v rámci muší váhy UFC. Nachází se tedy jen jednu příčku pod Davidem.

Že je bitva prakticky oficiální, to potvrdil už sám Paiva na svých sociálních sítích, kde oznámil, že podepsal smlouvu k zápasu, jenž se uskuteční 22. května. Dle informací ze serveru sherdog by mělo jít o klasický Fight Night turnaj, který bude hostit lasvegaské Apex centrum.


David Dvořák si zvolil postupnou cestu vzhůru. Na své dosavadní trati se nejprve vypořádal s Brunem Silvou a následně loni v září s Jordanem Espinosou. Jeho současná série čítá patnáct výher a on sám se nepochybně bude snažit připsat i šestnáctou.

Případné vítězství by českého borce vystřelilo na dohled k elitní pětce, odkud je to už jen krůček k titulové šanci. A něco takového by nejen pro Davida, ale i tuzemské fanoušky bylo neuvěřitelné. 

Raulian Paiva



Další články