Sleduj nás

Galavečer profesionálního boxu a K1 v Lucerně nabídne nejlepší kartu v historii

Galavečer profesionálního boxu a K1 v Lucerně nabídne nejlepší kartu v historii

Dvanáctý ročník tradičního turnaje se tentokrát uskuteční již 29. prosince. Obvyklé datum, tedy o den později, proběhne jubilejní OKTAGON 20 a nás tak čeká parádní konec roku okořeněný tím nejlepším bojem, který může tuzemská scéna nabídnout.

Jak je polední dobou smutným pravidlem akce se uskuteční bez diváků. Sledovat ji bude možné na televizním kanálu Sport 5 a prostřednictvím PPV. Cena přenosu je 10 euro, pokud si připlatíte 5 euro navíc, budete moci sledovat exhibici mezi Láďou Kutilem a Lubošem Šudou. Veškeré peníze vybrané díky souboji těchto dvou legend půjdou na obnovu Kutil Gymu, který vyhořel letos na podzim. Kdo viděl první dva vzájemné zápasy, je mu jasné, že i tentokrát budou v ringu létat jiskry a pojmenování exhibice je hodně nadnesené.

Samotný turnaj odstartují tři duely v klasickém boxu, ve kterých se představí například Robert Rosenberg nebo Vladimír Říha. Následně přijde na řadu jediný zápas podle pravidel Muaythai. V něm na sebe narazí talent z Olomouce Štěpán Guba a zkušený reprezentant Aplik Gymu Pepa Vít.


Ducár vs. Pejsar na galavečeru v Lucerně

Zpátky k boxu nás vrátí souboj dvou pořádných chlapů. Michalu Reissingerovi se v Lucerně daří a nic na tom nejspíš nezmění ani Tomáš Pollák. Poprvé se na prestižním galavečeru představí zkušený Pavel Šour. Soupeřem mu bude v mezinárodním ringu ostřílený Bosňan Jasmin Hasić. Lucerna je letos nabitá ikonickými postavami historie české bojové scény. Dalším takovým borcem je bezesporu Roman Kracík, který v bezmála padesáti letech stále válí a tentokrát změří síly s Milanem Javůrkem. Méně zkušeností ale větší dávku rychlosti a akce nám bezpochyby nabídne zápas Agateljan vs. Prokeš ve váze do 63.5 kg.


První souboj v K1 si vezmou na starost Jan Rudolf a Boris Zavadský. Rudy naposledy zápasil loni v květnu na Heroes Gate a motivovaný slovenský soupeř mu návrat určitě neusnadní. Poslední zápas, ve kterém nepůjde o titul, je očekávaná odveta mezi Vladimírem Řezníčkem a Jiřím Svačinou. První bitvu ovládl jasně na body Řezníček, ale veterán Svačina neprodal svoji kůži lacino a i tentokrát se pokusí mladšímu soupeři statečně vzdorovat.

Dvě dlouhodobě nejlepší české bojovnice v K1 si to rozdají o titul WAKO ve váze do 60 kilogramů. Tereza Dvořáková začíná silně koketovat s MMA, ale prestižní titul ji přivábil zpět mezi šestnáct provazů. O Lucii Mudrochové nebylo v poslední době příliš slyšet, ale vždy nastoupí výborně připravená a nechá v ringu srdce.


Michal Dufek se pokusí vyšperkovat svoji bohatou kariéru titulem RBO ve váze do 62 kilogramů. Soupeřem mu bude mexický boxer Julio Cezar Guzman, který má momentálně dvě výhry v řadě a s prázdnou nebude chtít odejít ani z Lucerny. O pás stejné organizace, ale ve váhové kategorii do 56 kilogramů, si to rozdá Martin Parlagi s Edwinem Paromalesem. Čtyřiadvacetiletý Mexičan je náhradou za Namibijce Pauluse Ambundu a pokud potvrdí zvěsti o něm jdoucí, nečeká Martina Parlagiho vůbec lehká šichta.

Hlavní zápas večera a již od léta promovaná bitva je konečně tady! Půjde v ní o titul ČPBU v křížové váze a hlavně o vyjasnění, kdo je v našich končinách nezpochybnitelnou jedničkou. Nemalou motivací je i speciální bonus pro vítěze 100 000,- kč. od jednoho ze sponzorů. Mírným favoritem je třicetiletý policista Vasil Ducár. Ten dokázal v roce 2018 vybojovat cenný opasek organizace WBF. V loňském roce měl na dosah světový titul IBO, ale vyrovnanou partii proti Jihoafričanovi Kevinu Lerenovi prohrál na jeho půdě těsně na body.

Jeho soupeř bude úřadující český šampion Václav Pejsar. Pětatřicetiletý rodák z Plzně svedl na konci roku 2019 vyrovnanou bitvu s Rusem Dmitriem Kudrjašovem. Tento borec nacházející se v top dvacítce světového žebříčku zvítězil jen díky chybnému verdiktu rozhodčích. Pejsar tak ukázal, že je schopný měřit své síly s absolutní špičkou.


Fight card Lucerna 2020 a výsledky

Galavečer ozdobí krásky z pražského klubu Goldfingers, které se postarají o zábavu při pauzách. Velké poděkování patří promotérovi celé akce Matouši Rajmontovi, který i v této nelehké době vynaložil enormní úsilí a připravil fantastickou zápasovou kartu. Každý správný fanoušek bojových sportů by měl ocenit toto úsilí a vytáhnout ze šrajtofle patnáct euro, protože podobná podívaná zde dlouho nebude.

NÁVOD: Jak sledovat bojové sporty a sázet na Lucernu?

1) Registrujte se přes odkaz níže:

 ---> Sledovat a sázet z ČESKÉ REPUBLIKY
 ---> Sledovat a sázet ze SLOVENSKA

2) Ověřte jednoduše svůj nový účet přes internet

3) Proveďte vklad alespoň 30,- Kč (následně obdržíte 150,- Kč zdarma jako bonus)

Pro sledování zápasů stačí přejít do sekce LIVE a vždy kliknout na duel, který chcete sledovat. Můžete si také vsadit na své favority a zpestřit si tak celý galavečer.


Další články