Sleduj nás

Hladový dagestánský vlk vyzve bývalého soupeře Jiřího Procházky. Jaké trháky přinese UFC v Praze?

Hladový dagestánský vlk vyzve bývalého soupeře Jiřího Procházky. Jaké trháky přinese UFC v Praze?

Jména účastníků pro velkolepou show, kterou příznivci bojového umění vůbec poprvé budou moct vidět na vlastní oči také na území České republiky, nám začínají přibývat, přičemž my můžeme jenom potvrdit, že se rozhodně nebude jednat o chudou nabídku.

Magomed Ankalaev (9-1-0), nenasytný dagestánský vlk

Magomed Ankalaev (9-1-0), nenasytný dagestánský vlk, si v Praze stoupne do klece proti srbskému podobně neochvějnému borci Darko Stošičovi (13-1-0). Oba dva bojovníci se spolu utkají v divizi polotěžké váhy, kde se pokusí znovu potvrdit své ambice a vystoupat po žebříčku opět o něco výše. UFC nám tento souboj potvrdilo na svých oficiálních stránkách.


V případě prvně jmenovaného účastníka je třeba podotknout, že je hladový po co nejrychlejším vzestupu. Tento elán se u něj probudil v březnu roku 2018, když nezachytil soupeřův pokus o submisi a ještě pouhou sekundu před koncem třetího kola byl donucen nakonec odklepat. Toto zaváhání bylo pak napraveno TKO výhrou nad Marcinem Prachniem.


Pokud má Ankalaev v plánu stoupat co nejrychleji vzhůru, musí taky umět překonat ty nejtěžší překážky. Jednu takovou pro něj v současně době představuje Darko Stošič, jenž má kupodivu s ohledem na „český podpis“ společnou minulost s Jiřím „Denisou“ Procházkou. Oba dva se utkali v listopadu roku 2014 a Stošič z toho duelu zrovna nadšený nebyl. Procházka svého soka porazil ještě v rámci prvního kola. 

Vzhledem k tomuto souboji, který se nám prezentoval pod názvem GCF Challenge: Cage Fight 5, je nutné podotknout, že od té doby byl srbský zápasník naprosto nekompromisní. Devět výher za sebou, nulová zaváhání. Ve prospěch Magomedova tedy hovoří maximálně nějaké centimetry navíc, jinak jsou šance papírově minimálně vyrovnané.


A jak tedy vypadá současný rozpis UFC v Praze?

Jan Błachowicz (23-7-0) vs. Thiago Santos (20-6-0) - Main Event

Michel Prazeres (26-2-0) vs. Ramazan Emeev (18-3-0)
Lucie Pudilová (8-3-0) vs. Liz Carmouche (12-6-0)
Magomed Ankalaev (9-1-0) vs. Darko Stošič (13-1-0)
Stefan Struve (28-11-0) vs. Marcos Rogerio de Lima (16-5-1)

Celkové pořadí se bude kromě hlavního eventu ještě trochu měnit. Doposud to ale vypadá poměrně slušně, nemyslíte?


Další články