Sleduj nás

Jiří Procházka vs. Ryan Bader: Základní informace

Jiří Procházka vs. Ryan Bader: Základní informace

Bellator vs. Rizin, šampion proti šampionovi a největší potenciální bitva v kariéře české MMA jedničky Jiřího Procházky. Sedmadvacetiletý bojovník z Jetsaam Gymu se bude na konci roku 2019 snažit prodat všechny své zkušenosti, které dopusud nasbíral, proti jednomu z nejdrsnějších chlápků v oboru. Jak se mu povede a kam ho to může nasměrovat?

Jiří „Denisa“ Procházka je díky svým skvělým číslům již nějakou dobu předmětem zájmu světových medií. Loni na podzim se mohl upsat UFC, na jaře v dubnu bojoval o titul Rizinu a nyní je podle stránky Harcord dokonce veden jako nejlepší zápasník polotěžké váhy mimo organizace Bellator nebo UFC.


Všechna tato uznání indikují jediné - že se s Jirkou chtějí měřit jenom ta největší jména světového kalibru a jedno takové například reprezentuje i obávaný šestatřicetiletý rodák z Nevady Ryan Bader.

„Co mě nyní zajímá, to je titul polotěžké váhy Rizinu. Bavili jsme se o tom se Scottem Cokerem (šéfem Bellatoru) a ten neviděl problém. Jdeme na to!“ hlásil před pár dny současný šampion dvou hmotnostních kategorií, jenž si chce sáhnout na třetí titul v řadě.  


Silvestrovský turnaj

Procházka má od Rizinu pro poslední zápas smlouvy slíbenou pořádně velikou zkoušku. Ta přijde 31. prosince a ponese se za doprovodu zápasů dvou organizací - tedy Bellatoru i Rizinu. Scott Coker potvrdil, že minimálně tři jeho zápasníci prověří ty od konkurence, přičemž už nyní se nepochybuje, že jeden z nich bude právě Ryan Bader.

„Scott Coker a Nobuyuki Sakakibara (promotér Rizinu) jsou prakticky domluveni. Bellator se na konci prosince vydá do Japonska a Bader při tom rozhodně nebude chybět,“ uveřejnil známý MMA reportér Josh Gross.


Procházka už delší dobu tuší, že je tohle boj, který ho čeká, a proto tomu přizpůsobil i přípravu. „Moji trenéři Ryana pečlivě studují a vše mi zprostředkovávají. Občas mi ukáží i video, abych věděl, jak se pohybuje.“

Zápas, který nemá favorita?

Denisa už léta ukazuje své mimořádné schopnosti, ale doposud tak velké zkoušce ještě nečelil. Oba dva bojovníci se momentálně nesou na horké vítězné vlně a oba budou chtít pochopitelně uspět. Za amerického bijce mluví dvacetizápasová zkušenost ze soubojů v UFC a také větší komplexita, co se boje na zemi týče. Procházka je ovšem pravý samuraj, v němž koluje ještě mladistvá krev a který nezná bolest. Pokud se bude dokonale držet svého kodexu, mohl by se měřit s těmi nejlepšími na světě. A Bader momentálně od toho nejlepšího nemá vůbec daleko.


Pohledem statistik: Jiří Procházka x Ryan Bader

Profesionální MMA skóre: 25-3-1 x 27-5-0
Vítězná série: 9 zápasů x 7 zápasů
Poslední výhra nad: Fabio Maldonado (25-14-0) x Fedor Emelianenko (38-6-0)
Výška/váha: 193 cm/93 kg x 188 cm/103 kg
Narození: 14. října 1992 (27 let) x 7. června 1983 (36 let)
Pásy v držení: Polotěžká váha Rizin x Polotěžká + těžká váha Bellator MMA


Další články