Sleduj nás

Michal Martínek vs. Daniel James na turnaji ACA 114

Michal Martínek vs. Daniel James na turnaji ACA 114

Šampion těžké váhy organizace OKTAGON Michal Martínek se dlouhou dobu netajil ambicemi vyzkoušet si angažmá v některé ze známějších zahraničních organizací. V polovině roku 2019 byl blízko získání smlouvy s UFC, ale v Contender Series Dany Whitea podlehl Brazilci Ferreirovi v prvním kole.

Chuť si napravil na OKTAGONu 15. Zde nastoupil proti UFC veteránovi Viktoru Peštovi, a i když nebyl rozhodně před zápasem v roli favorita, předvedl naprosto suverénní výkon. Zkušeného soka zasypal hned zkraje zápasu tvrdými údery a jedním z nich mu zlomil čelist.

Sen o zahraničním angažmá se vyplnil letos v létě, když Michal přijal nabídku, kterou mu předložila ruská organizace ACA. Nyní se čekalo na to, kdy přijde ona očekávaná premiéra. Nakonec padla volba na turnaj ACA 114, který proběhne v Polsku. Soupeři se Martínkovi neustále měnili, ale nakonec jej čeká osmatřicetiletý hromotluk Daniel James.


Michal Martínek se představí na akci ACA 114

Dva metry měřící a sto dvacet kilogramů vážící bojovník s přezdívkou Predátor má momentálně dvě prohry v řadě. Celkově má bilanci devět výher a pět porážek. Většinu zápasů ukončuje před limitem, na body zvítězil pouze jednou.


Soupeře i nového zaměstnavatele zhodnotil sám Michal Martínek. „Jsou to profesionálové. Nejvíce se mi líbí, že tam nejsou žádné věci okolo a jako fighter mám klid na přípravu a na sebe. Hlavně se mohu plně soustředit na fight. Soupeř to je už asi třetí. V průběhu se mi jeden zranil, druhý odstoupil. Tenhle klučina to vzal, takže bylo hodně změn v přípravě, ale je mi to nějak jedno. Trénuji plnohodnotně a jen změníme pár detailů podle stylu soupeře a sparingu. Je to velký chlap, očekáváme sílu a tlak. Ale to je v pořádku, já stejně nerad čekám a už se nemohu dočkat zápasu.“


Další články