Sleduj nás

Obří konflikt na domácí MMA scéně! Nenecháme si sr*t na hlavu, zuří šéf OKTAGONu Novotný

Obří konflikt na domácí MMA scéně! Nenecháme si sr*t na hlavu, zuří šéf OKTAGONu Novotný
Na československé MMA scéně začíná být pořádně rušno. O slovo se hlásí nová organizace Real Fight Arena (RFA), které už se podařilo upsat hned několik známých bojovníků.

Jenže způsob, jakým to dělá, se vůbec nelíbí Ondřeji Novotnému z OKTAGONu. Promotéra RFA Borise Marhanského nazval Voldemortem, protože údajně obchází bojovníky bez toho, aby kontaktoval jejich manažery. Stejným způsobem prý odtáhl i Lea Brichtu, který má s OKTAGONem smlouvu až do roku 2023.

"Věděl jsem o tom, že organizace vzniká. Tenhle člověk (Boris Marhanský, promotér RFA) káže vodu a pije víno, takže máme dalšího nástupce Lorda Voldemorta (Petra Kareše, promotéra organizace XFN). Obchází bojovníky bez toho, aby kontaktoval jejich manažery. Dostávám zprávy od trenérů, manažerů a lidí okolo. Budiž jim přáno, když je konkurence zajímavá, tak je vždycky zdravá a dobrá. Volalo mi ale opravdu hodně manažerů, kteří si mysleli, že s někým mají smlouvu a najednou se dozvěděli, že jsou v RFA. My budeme dělat pořád to, co jsme dělali, všímat si hlavně sebe, ale určitě si nenecháme srát na hlavu. To už tady jednou bylo. Už není potřeba se tvářit, že jsou to hodní lidé s dobrými úmysly,“ prozradil Ondřej Novotný pro deník iSport.


“O Brichtovi jsme věděli. S Palem Nerudou jsme na to upozornili právníka Oktagonu, který to hned začne řešit. Máme s Leem kontrakt do poloviny roku 2023, tak jsem zvědav. Řekl mi, že by rád změnu. Já mám Lea Brichtu rád, není to s ním jednoduchý, a to mám na lidech rád. Tohle mě samozřejmě mrzí a mrzí mě to o to víc, že má kolem sebe lidi, kteří vědí, že nemůžou jednat za našimi zády. Toho kluka vysílají do války, ve které určitě být nechce, ale jejímž prostředkem se stal,” dodal Novotný.

Zdá se, že nová organizace se kontroverze nebojí. Koneckonců promotér RFA má jen ty nejvyšší cíle a neskrývá, že chce vybudovat jednu z největších organizací u nás. Pojďme se společně podívat na další podrobnosti.

Real Fight Arena a Boris Marhanský


Promotérem RFA je úspěšný podnikatel Boris Marhanský, který má bohaté zkušenosti s pořádáním hudebního festivalu Hip Hop Žije. A protože tenhle festival patří k těm nejúspěšnějším na naší scéně, rozhodl se pustit do dalšího ambiciózního projektu, který má oživit úroveň československé MMA scény.


Boris se netají tím, že má jen ty největší ambice a nebojí se konkurovat i samotnému OKTAGONu. A to i přesto, že RFA nebude klasická MMA organizace. Na každém galavečeru budou totiž k vidění i souboje postojářů.

Podle Borise bychom tak na každém turnaji měli vidět cca 7 MMA zápasů a 4 v postoji. Pravděpodobně se tak podaří zaujmout širší divácké publikum a RFA budou sledovat i diváci, kteří nemají rádi MMA.

První akce proběhne příští rok 14. května v Bratislavě. Pak bude následovat ještě celkem pět akcí, které se uskuteční v Ostravě, Brně, Košicích, Prievidzu a nakonec v Praze.


Že to RFA myslí vážně, to dokazují i velká jména, které se podařilo upsat. Z postojářů to jsou například Sebastian Fapšo, Tomáš Možný, Jakub Kadáš a Igor Daniš. V MMA uvidíme zápasit například Tomáše Deáka, Joža Wittnera a Lea Brichtu.

Tak uvidíme, jak se konflikt mezi OKTAGONem a RFA vyvrbí a jak to dopadne Leo Brichta, který má s OKTAGONem stále aktivní smlouvu.

Real Fight Arena mma


Další články