Sleduj nás

Byly tam nějaké chyby, ale výhra je doma, usmívá se Buday, který se teď chystá na kemp do USA

Byly tam nějaké chyby, ale výhra je doma, usmívá se Buday, který se teď chystá na kemp do USA
OKTAGON MMA během sobotního večera poznal nového šampiona těžké váhy, u kterého je ale možné, že se na trůnu neohřeje příliš dlouho.

Těžkotonážník Martin Buday si ve druhém kole na TKO poradil s polským King Kongem Kamilem Mindou a následně potvrdil, že ho už v říjnu bude čekat účast v Dana White Contender Series, kde zabojuje o lístek do UFC. Pokud by se mu podařilo uspět i tady, stal by se teprve druhým bojovníkem slovenské národnosti, jenž se v nejlepší MMA lize světa představí.

„V zápase s Mindou jsem ještě předvedl nějaké chyby, ale vítězství je doma, to je důležité,“ usmíval se po přebrání titulu 195 cm vysoký zápasník, pro něhož byla výhra na OKTAGONu 25 velmi důležitá. Proto se soustředil hlavně na taktiku, aby se nedopustil nějaké chyby. „V UFC s prohrou nikoho nevezmou, proto jsem si nemohl dovolit zaváhat,“ podotkl.


„Plánem bylo nepouštět se do nějakých přestřelek. V závěru prvního kola jsem už cítil, že je soupeř unavený, což byla i má taktika – vyšťavit ho a pak převzít iniciativu,“ podělil se o svůj gameplan.

Teď na Budaye bude čekat chvilkový odpočinek, ale pak se opět vrátí k tvrdé práci. „Nyní si vezmu asi týden volno, po kterém nastoupím zpět do tréninku. V plánu mám i kemp v zahraničí, chtěl bych vycestovat do USA,“ dodal Buday, jenž se v zámoří nepochybně bude chtít aklimatizovat, než se tam pokusí o největší triumf své kariéry.

Další články