Sleduj nás

Kareš promluvil! Kde podle něj udělal Vémola chybu?

Kareš promluvil! Kde podle něj udělal Vémola chybu?

Bývalý Vémolův chlebodárce Petr Kareš promluvil o tom, kde udělal slavný Terminátor v Zápase století s Attilou Véghem chybu.

Oktagon 15 přinesl spoustu zvratů. Až na dva zápasy se vše rozhodovalo v prvním kole, což byl i případ hlavního duelu turnaje. V něm měl mít papírově navrch Karlos Vémola, jenž ovšem v klíčovém okamžiku zničehonic zamrzl. Patrně ho zaskočila skvělá aktivita jeho soupeře, který správné taktice věnoval značnou část přípravy. Nejednalo se však o nic, co by údajně Petr Kareš nepředvídal.


„Vémola musí zásadně změnit boj v postoji. Už roky jsem od něho v postoji neviděl jinou techniku než low kick, po kterém následují dva přímé údery. On je výjimečný zápasník v tom, s jakou silou dokáže soupeře strhnout na zem, ale moderní MMA je již trochu jinde,“ reagoval v rozhovoru pro expres.cz promotér a zápasník z konkurenční stáje XFN.

Terminátor se několik posledních soubojů připravoval v polotěžké váze, ačkoliv stavba jeho těla odpovídá spíše váze střední. Důvodů, proč tak činil, bylo více. Jedním z nich byl sám Attila Végh, jenž představoval životní zkoušku jeho kariéry, a druhým byl i ten fakt, že mu střední váha nepřinesla adekvátní soupeře.


„Vémola uplatňuje svou obrovskou sílu účinně především ve střední váze. V zápase mu nesvědčilo ani rozpětí paží Végha, který ho zasahoval, aniž by se musel obávat kontra technik,“ vysvětloval Kareš. „Karlos se snažil Attilu dostat na zem, ale ten mu to svým pohybem nedovolil. Bylo to dominantní vítězství,“ nepochyboval.


Další články