Sleduj nás

Shodit na 84 kg? Pro Vémolu nyní sebevražedný úkol, domnívá se Reinders. Dočkáme se dalšího odkladu?

Shodit na 84 kg? Pro Vémolu nyní sebevražedný úkol, domnívá se Reinders. Dočkáme se dalšího odkladu?

Duel mezi Karlosem Vémolou a Václavem Mikuláškem byl sice odložen na 17. října, přesto se nedá s určitostí říct, že i tento termín bude definitivní.

Hazard se zdravím 

Český Terminátor v posledních dnech prodělal nejen operaci kolene, ale navíc byl i nakažen koronavirem, kvůli čemuž se vyřadil na několik dlouhých dnů z přípravy. A zatím se nedá říct, jak se s tím jeho tělo popasuje, až opět zažehne tréninkové motory.

„Byl jsem čtrnáct dní po operaci kolene a snažil se hned trénovat, abych byl ready na souboj s Babou Jagou. Dostal jsem samozřejmě prášky na bolest, proti otokům a podobně,“ vysvětlil Vémola, jak jeho tělo podlehlo globální nákaze.


„Tím, že jsem hned tolik trénoval, tak jsem se podle doktorů odvařil, a proto jsem na tom byl pak tak špatně. Zkrátka jsem nevěděl, že mám koronu, a trénoval na max, až jsem si tělo zhuntoval. Celých deset dní jsem pak ležel v posteli. A zase Paraleny, Ibalginy…,“ podotkl prostřednictvím deníku Sport.

Jak nebezpečné je v této chvíli shazovat? 

Nyní má Terminátor před sebou nelehký úkol. Prakticky v rozmezí šesti týdnů musí shodit více jak patnáct kilogramů, aby zhubl na 84 kg, což je limit střední váhy, v níž se má s Václavem Mikuláškem utkat. To je pro tělo, které prodělalo takovouto těžkou chorobu, prakticky nereálný úkol.


„Karlos byl poměrně dlouho mimo. Několik týdnů nemohl trénovat vůbec a několik dnů jen omezeně doma,“ dostal se ke slovu trenér André Reinders.

„Jestli je možné shodit či neshodit, je samozřejmě na něm. Osobně si myslím, že je to za stávající situace extrémně náročný úkol. Ne-li nemožný. Ta doba je krátká, nějakých šest týdnů. Když bojujete s nemocí, tak si nemůžete dovolit dietu, protože by to tělo oslabilo,“ doplňoval.

Připravený je i náhradní plán...

Situaci okolo Vémoly tedy budou monitorovat lékaři. Ze všeho nejdůležitější je, aby hned jeho příští test vyšel negativně, díky čemuž by se mohl postupně vrátit zpátky do přípravy a začal tak vymýšlet i nějaký způsob, jak se ke kýžené váze dopracovat. Kdyby to ovšem nevyšlo, organizace bude mít připravenou i náhradní variantu.


„Samozřejmě, že Karlos bude pod dozorem doktorů, a ti rozhodnou. Co si teď kdo myslí, není úplně důležité. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Jedno je jasné: zápas bude dříve či později ve váze do 84 kilogramů. Tak, jak jsme slíbili. Nic víc, než vytvořit podmínky pro jeho konání, dělat bohužel nemůžeme,“ citoval deník Sport slova promotéra Ondřeje Novotného.  

Baba Jaga zůstává neoblomný

Kdyby došlo k druhému odkladu, štvát to bude zejména Václava Babu Jagu Mikuláška, jenž dává do přípravy veškeré své finanční úspory. Už teď prý musel během tréninku zvolnit, aby se „nepřetavil“, a jak se postupně bude blížit termín bitvy, tak zase nastolí vyšší tempo. A do toho bude ovšem doufat, aby se zápas uskutečnil opravdu v domluvené hmotnostní kategorii. 

„Já jsem osmdesát čtyřka, nechodím jinou váhu. Chápu, že je Karlos zraněný, ale nebudu měnit svou váhu a hrát jeho hru,“ potvrzuje Mikulášek a zamítá tak návrhy, že by se s Vémolou střetl třeba devadesát trojce.  

Karlos zatím nic slíbit nemůže 

Že vše bude dodrženo, to zatím Karlos nemůže slíbit. „Víte, že jsem pro náš sport obětoval hodně, ale nevím, jestli mi kvůli tomuto souboji stojí za to, abych hazardoval se svým zdravím. Na hubnutí budu mít po vystoupení z karantény sotva pět týdnů, normálně to dělám osm až dvanáct," vysvětlil Terminátor. 


A nám nezbývá než čekat, jak se věci vyvinou. Již po tomto víkendu bychom mohli být opět o něco moudřejší...


Další články