Sleduj nás

Tvrdá dřina porazí talent, myslí si Vémola. Jak dlouho ještě hodlá aktivně bojovat?

Tvrdá dřina porazí talent, myslí si Vémola. Jak dlouho ještě hodlá aktivně bojovat?
Karlos Vémola prozradil, že kdyby nebylo jeho dětí a fanoušků, pravděpodobně by už pověsil rukavice na hřebík.

Motivace je zásadním faktorem každého fightera a u Karlose je to nepochybně jeho rodina. „Zápasím už třicet let, bolí mě celé tělo a bez prášků na bolest bych ráno nevstal z postele. Poté se ale podívám na své děti, které mi fandí, jelikož už jsou ve věku, kdy to vážně prožívají. Otevřu Instagram a přečtu si pozitivní zprávy od fanoušků nebo vidím mladé kluky, kteří shazují váhy, protože to dělám já. Trénují, neboť je motivuji,“ vysvětluje Terminátor, který začátkem července oslaví své již šestatřicáté narozeniny.

Součástí této cesty je pravidelná a poctivá dřina. „Myslím si, že tvrdá dřina porazí talent. Říkám všem, že dřinou mohou dosáhnout všeho, čeho chtějí. Právě kvůli tomu teď nemohu přestat. Ale kdyby to záleželo jen na mně a neměl bych žádný z těchto hnacích motorů, dávno bych skončil,“ uvedl v rozhovoru pro zitrek.cz Vémola, jenž se nyní chystá na letní comeback na pražskou Štvanici.


Ještě přibližně před rokem Karlos avizoval, že moc mnoho bojových let už před sebou nemá. Nyní však podotýká, že limity jsou neomezené. Dost možná může záležet na okolnostech. „Nemám žádný věkový limit, je to o tom, jak dlouho to bude lidi bavit, jak dlouho mě budou hnát vpřed. Jedna polovina lidí mi fandí a chtějí, abych vyhrál. Druzí mě chtějí vidět prohrát jen kvůli tomu, že mi to nepřejí. Právě proto do té klece jdu, abych jim zkazil radost,“ zmiňuje se Vémola.

„Jak říkám, sky is the limit. Takže do té doby, kdy mě budou lidé motivovat, ať už pozitivně nebo negativně, prostě nepřestanu. Ve sportu nikdy nevíte, jestli přijde nějaké zranění nebo kdy skončí kariéra. Chtěl bych být takový Jaromír Jágr českého MMA. Říkám si, proč ne, když on může hrát hokej do padesáti, proč bych já nemohl zápasit,“ doplnil pro zitrek.cz dobře naladěný Terminátor, který to nyní už údajně nemá daleko od odvety s Attilou Véghem.


Další články