Sleduj nás

Patrik Rytmus Vrbovský vs. Otakar Marpo Petřina: Vsaďte si!

Patrik Rytmus Vrbovský vs. Otakar Marpo Petřina: Vsaďte si!

Jedním z vrcholů večera bojových sportů v O2 Aréně bude exhibiční duel v boxu mezi celebritami Rytmusem a Marpem. Oba zpěváci se rozhodli změřit síly mezi provazy a na přípravu měli tři čtvrtě roku. Celkem jednoznačným favoritem je Marpo, který má už z minulosti zkušenosti s thai-boxem (Muay Thai) a ve sportovních „gymech“ není rozhodně nováčkem. 

Ostrý zápas pak nejde z pohledu zkušeností a hlavně hlavy, ničím jiným nahradit. Petřina se tak vrátil k bojovým sportům, ve kterých kdysi sbíral zkušenosti od legend jako jsou „Spejbl“ nebo Vrňata. Jistou praxi má i z pouličních bitek z dob fanouškovského fandění/řádění. Marpo navíc už od malička zkoušel různé bojové sporty od karate počínaje přes všechny možné další aktivity. 


Duel s Rytmusem bere jako obrovskou výzvu, a tomu podřídil při tréninku hodně času. Zároveň prohlásil, že mu nedělá dobře, jak v poslední době porážejí Slováci Čechy (hlavně v MMA), což přidává duelu na řevnivosti. Na soustředění vyrazil Petřina na Floridu s dvojicí Říha, „Masta“, kteří s ním pilovali především fyzičku, na které bylo potřeba zapracovat. Pro Marpa hovoří rovněž věk, oproti Rytmusovi je o osm let mladší, což by mělo být znát.


Patrik Vrbovský vsadil při přípravě na zápasnickou extratřídu, a to jak v rámci boxu, tak MMA. V aktivním tréninku je už přes tři roky, a zápas by měl být vyvrcholením jeho práce. Absence ostrých zápasů by se měla ale projevit, přeci jen sparingy nejsou bojem „na život a smrt“. Vrbovského šance je, že soupeře dobře trefí prvním nebo druhém kole, čím bude zápas delší, tím to bude pro něj těžší. Petřina vyhraje, diváci neuvidí plný počet šesti odboxovaných kol. Zkuste KO v zápase nebo méně kol než pět.


Další články