Sleduj nás

ROZHOVOR: Zápas Daniel Vítovec vs. Matěj Kozubovský na HEROES GATE

ROZHOVOR: Zápas Daniel Vítovec vs. Matěj Kozubovský na HEROES GATE

Už za dva týdny se uskuteční další parádní galavečer, kde bude možné vidět zápasy v MMA, K-1 a Muay Thai. Tradiční a velmi oblíbená akce HEROES GATE 21 se koná 26. října od 18:00 v Areně Sparta na Podvinném Mlýně.

Organizace HEROES GATE nám přinesla atraktivní duel. V ringu na sebe narazí dva skvělý fighteři. Daniel Vítovec (Hanuman Gym) a Matěj Kozubovský (Pitbull Gym - Kralupy n/Vlt.). Pokud se v bojových sportech, přesněji K-1 a Muay Thai, pohybujete, už jistě tušíte, že tohle bude opravdová řežba. Pro portál top-fight.cz odpověď Matěj Kozubovský na několik otázek.

Daniel Vítovec vs. Matěj Kozubovský


Kde a s kým se momentálně připravuješ? Jak často trénuješ?

Moje tréninky probíhají v Kralupech pod vedením Luboše Šudy. Zde mám perfektní zázemí, především, co se týče boxerské a kondiční přípravy. Na sparingy jezdím do Spejbl gymu v Praze. Tam se většinou vyskytují těžké váhy, což je přesně něco pro mě.

Čemu se kromě bojových sportů věnuješ? 

Mezi moje záliby patří vše okolo sportu, ať se jedná o cokoliv. Na další příčce jsou auta a také turistika.


Jak vypadá tvůj běžný den?

Tak to je jednoduché. Můj běžný den vypadá tak: ráno vstanu, jdu trénovat a letím do práce. V práci absolvuji osm hodin a jdu trénovat lidi a nebo znovu sebe. Po odpoledním tréninku mě čeká už jenom spánek, neboť je po deváté hodině večer.

Dodržuješ nějaký režim ve stravování? 

Dodržuji režim, mám krabičkovou dietu. Do toho se snažím hlídat poměr nutričních hodnot, tuky, sacharidy, bílkoviny a tak dále. 


Je něco, čemu neodoláš, i když víš, že bys neměl?

Určitě se jedná o jídlo. Jídlo mám rád a k tomu všemu občas patří nějakej ten burgr nebo čokoláda. Tomu odolávat moc neumím. S mým výdejem energie je to zanedbatelné.

Užíváš nějaké vyživové doplňky? Poradíš fanouškům, které jsou podle tebe nejlepší na regeneraci po tvrdých trénincích? 

Používám sachariďák, to je základ pro někoho, kdo dělá takhle náročný sport. Dále by tu určitě byly aminokyseliny a nebo maltodextrin. Vitamíny jsou samozřejmostí.

Je tady zápas, kde proti tobě stojí Daniel Vítovec. Ani jeden nedáte nic zadarmo. Těšíš se na něj?

Na zápas s Danem se těším. Oba dva umíme v ringu nechat všechno a udělat atraktivní boj pro diváky. Myslím si, že to bude docela bitva. 


V čem si myslíš, že jsi lepší? 

Určitě nedokážu říct. Každý z nás má své zbraně, oba dva spíš boxujeme. Rozhodně dokážu říct, že zápas bude tvrdej, nebudu tu říkat, kdo je v čem lepší, to se uvidí až po zápase.

Jaké jsou tvé výhledy do budoucna?

Žádné další vyhlídky nemám, uvidíme, co přijde za nabídky.

Poslední dobou je na vzestupu MMA. Pokud mluvíme i o penězích, neplánuješ zkusit MMA? 

Zatím jsem o MMA nepřemýšlel, ani neprodělal nějakou přípravu, co by byla adekvátní do klece. Rozhodně neříkám, že o MMA nemám zájem, jen zatím nepřišla ta správná chvíle. To teprve ukáže čas a správná nabídka na zápas.

Co říkáš na organizaci XFN a Oktagon? Jaký vidíš rozdíl?

Rozhodně vím, co je to za asociace. Rozdíl v tom moc nehledám. Obě organizace preferují MMA a snaží se českou úroveň tohoto sportu zvednout někam výš, což je dobře. Je potřeba, aby tento sport byl vidět, zvlášť v ČR a na Slovensku, kde tyhle sporty nejsou moc propagované a uznávané. Zastávám ten názor, že propagace (nám zápasníkům) pomůže. Palec nahoru.


Další články